Daugavpils skolēniem karjeras izvēlē tagad palīdzēs valsts aģentūru speciālisti un interneta resursi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Profesijas izvēle ir svarīgs jautājums, jo no tā ir atkarīga cilvēka nākotne.

Tādēļ profesijas izvēlei jābūt pārdomātai un pamatotai, un domāt par nākotni jāsāk jau skolā.

Otro gadu Daugavpils skolās strādā karjeras konsultanti, kuri pirmdien, 28.oktobrī, bija pulcējušies Vienības pamatskolā un piedalījās Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajā informatīvajā seminārā.

Pēc Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes karjeras konsultantes Santas Čeirānes vārdiem, šāda veida seminārs mūsu pilsētā tiek rīkots pirmo reizi un tā mērķis ir palīdzēt klases audzinātājiem un vienkārši skolotājiem organizēt klases stundas un mācību stundas.

VIAA vecākā eksperte Nora Kalēja pastāstīja portālam Gorod.lv, ka seminārā pilsētas pedagogiem dod praktiskos padomus, kurus var veiksmīgi izmantot mācību procesā, tāpat kā VIAA resursus: mājas lapas, semināru materiālus, konsultācijas u.c.

„Karjeras speciālistu uzdevums skolā ir ne tikai sagatavot skolēnus lēmuma pieņemšanai, bet arī dod padomus saviem bijušajiem skolēniem, kuri vēl nav tikuši skaidrībā ar studijām un darbu. Mūsu seminārs sastāv no divām daļām: teorētiskās un praktiskās, lai karjeras speciālisti zinātu, kur kas ir atrodams, kā to var izmantot. VIAA resursi ir domāti gan kopīgam darbam skolā, gan patstāvīgam darbam ar informāciju”, paskaidroja N.Kalēja.

Pēc viņas domām, katram cilvēkam jāprot veidot karjera, analizēt sevi un savas iespējas, jāorientējas darba tirgū. Vārdu sakot, karjeras speciālistam jāpalīdz skolēnam izveidot skaidru priekšstatu. Šāda veida prasmes cilvēkam jāiegūst jau skolā, lai pēc augstskolas absolvēšanas jaunietis būtu veiksmīgs un nešaubītos par izdarīto izvēli.



Написать комментарий