Vētras dēļ vairāk kā 100 000 mājsaimniecību bez elektrības; arī visa Ventspils un Kuldīga (papildināts)

foto: liepajniekiem.lv
foto: liepajniekiem.lv

Latvijā pašlaik vētras dēļ elektrība nav vairāk nekā 100 000 mājsaimniecībās, tostarp bez elektrības ir visa Ventspils un Kuldīga, savukārt ugunsdzēsēji-glābēji devušies vairāk kā 100 izsaukumos, kas saistīti ar vētras seku likvidēšanu, liecina atbildīgo iestāžu sniegtā informācija.

Uzņēmuma Sadales tīkls informācija liecina, ka bez elektrības lielākoties ir mājsaimniecības Kurzemes pilsētās - Ventspilī, Talsos, Kuldīgā.

Nakts laikā pilnīgi bez elektrības palikusi Ventspils, Talsi, Kuldīga, taču pašvaldības un atbildīgie dienesti darbojās, lai novērstu problēmas. Visos paaugstinātas bīstamības objektos, piemēram, slimnīcās pašlaik darbojas elektrības ģeneratori.

Iedzīvotāju uztraukumam nav pamata un iestādes dara visu iespējamo elektrības apgādes atjaunošanai.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji pārsvarā devušies novākt nolūzušos kokus no ceļa braucamās daļas un no automašīnām, pārrautiem elektrības vadiem, atrautiem reklāmas stendiem. Apmēram puse izsaukumu bijuši Pierīgā.

Savukārt lidostas Rīga darbība vētras dēļ būtiski nav mainīta un gaisa kuģu kustība otrdiena rītā jau norit saskaņā ar grafiku, liecina informācija lidostas mājaslapā.

Lidosta gan vēsta, ka ir atcelts viens reiss - airBaltic lidojums uz Kopenhāgenu, kas bija paredzēts plkst.6.05. Tāpat saskaņā ar grafiku tiek gaidītas ielidojošās lidmašīnas. Tiesa - ir atcelts plkst.9.50 plānotais lidojums no Kopenhāgenas.

Portāls Diena.lv otrdien agrā rītā Rīgas centrā novēroja, ka spēcīgā vēja dēļ daudzviet lūzuši koku zari, savukārt Pārdaugavā pie topošās Gaismas pils sagāzušās teju visas ceļa norādes, lai apbrauktu būvdarbu vietu. Brīvības ielā apgāztas vairākas ceļazīmes, savukārt Marijas ielas graustam vējā sadriskāts fasādes pārsegums. Daudzviet Rīgā sastopamas policijas ekipāžas.

VUGD pārstāve Viktorija Šembele pavēstīja, ka cilvēki vētrā nav cietuši, bet ir nodarīts posts īpašumiem. Liepājā, Salmu ielā, sagruvusi jaunceltne ar stalažām. Savukāt Rīgā, Aglonas ielā, koks uzkritis trīs mašīnām un piezemējies uz ēkas jumta.

Otrdienas rītā kavējas vilcienu satiksme, informē uzņēmums Pasažieru vilciens. Tehnisku iemeslu dēļ iespējama dīzeļvilcienu kavēšanās maršrutā Daugavpils-Rīga. Dīzeļvilcieniem posmā Skrīveri - Pļaviņas iespējama kavēšanās līdz pat 30 minūtēm, bet vilciens Krustpils - Rīga, kam galvaspilsētu bija jāsasniedz plkst.7:29, kavējies pat 45 minūtes, savātwitter kontā informē PV.

PV arī aicina vējainajā laikā uzmanīties dzelzceļa tuvumā un nestāvēt tuvu perona malai.

Saskaņā ar Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegto informāciju otrdienas naktī Latviju sasniegusi vētra.

Pirmdienas vakarā pēc plkst.18 dienvidrietumu vējš sāka pieņemties spēkā, nakts pirmajā pusē Baltijas jūras piekrastē brāzmās jau sasniedzot 25 metrus sekundē. Nakts vidū un otrajā pusē arī Vidzemes ziemeļos brāzmās sasniedzot 25 metrus sekundē. Rīgā pēc pusnakts vēja brāzmas līdz 20-23 metri sekundē.

Vējš pierims dienas vidū un vakarpusē jau būs beigusies, norāda meteorologi.


Написать комментарий