Iedzīvotāji patēriņa kredītos aizņemas teju divreiz lielākas summas nekā pērn

foto: kreditonlajn.ru
foto: kreditonlajn.ru

Patēriņa kredītu darījumu skaits šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, ir pieaudzis par 67%.

Turklāt vidējā patēriņa kredīta summa šogad septembrī sasniedza 1 400 latus, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā gadu iepriekš, kad tā bija 800 latu.

Pieprasījums pēc patēriņa kredītiem galvenokārt ir Latvijas reģionos. 68% no izsniegtajiem patēriņa kredītiem ir Latvijas reģionu iedzīvotājiem, kamēr Rīgā tie ir 32%, informē bankaCitadele.

Iedzīvotāji lielākoties patēriņa kredītu izmanto mājokļa remontam un labiekārtošanai – 29%, bet nepilni 18% patēriņa kredīta ņēmēji to izlieto vieglās automašīnas iegādei. Savukārt 8% kredīts nepieciešams ilgstošas lietošanas preču iegādei, piemēram, mēbeļu, santehnikas vai elektrotehnikas pirkšanai. Nereti patēriņa kredīts tiek ņemts arī medicīnas pakalpojumu apmaksai, izglītībai vai ceļojumam.

Aktīvākie patēriņa kredīta ņēmēji ir vīrieši – 56% no patēriņa kredīta ņēmējiem bankāCitadele, bet sievietes – 44%. Savukārt salīdzinot patēriņa kredīta ņēmējus pēc vecuma grupām, visvairāk patēriņa kredītu izmanto vīrieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem, savukārt sievietes – vecumā no 41 līdz 50 gadiem.

Atšķirībā no 2012.gada, kad iedzīvotāji visbiežāk patēriņa kredītam izvēlējās 18 mēnešu atmaksas termiņu, šogad lielākoties iedzīvotāji izvēlas garāku kredīta atmaksas termiņu – 24 mēnešus.


Написать комментарий