Pirmo reizi pēdējo gadu laikā Daugavpils skolēnu mācību grāmatām valsts iedalījusi vairāk līdzekļu, nekā pašvaldība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobrī Daugavpils pilsētas pašvaldība saņēma valsts finansējumu mācību grāmatu iegādei pilsētas skolēnu vajadzībām.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka finansējums ir sadalīts pa skolām atkarībā no skolēnu skaita, t.i., jo vairāk skolā ir skolēnu, jo vairāk līdzekļu tai tiek iedalīts.  

Kopumā vienam skolēnam valsts šogad iedalījusi 6,26 un 1,89 latus. Mācību līdzekļiem domāto finansējumu valsts iedalījusi arī pirmsskolas izglītības iestādēm 5-6 gadu vecuma bērnu sagatavošanai skolai (7,87 latus katram 5-6 gadus vecam bērnam). Savukārt pašvaldība šogad uz vienu skolēnu iedalījusi 7,49 latus, pirmsskolas izglītības audzēkni – vienu latu.

2012.gadā valsts finansējums uz vienu skolēnu bija 3,39 lati, pašvaldības finansējums – 7,29 lati (plus viens lats uz vienu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkni), 2011.gadā valsts finansējums bija 1,88 un 2,34 lati uz vienu 5-6 gadus vecu bērnu, pašvaldības finansējums – 7,78 lati. 2010.gadā minētās summas bija attiecīgi 0,69 un 6,37 lati.

Pašvaldības kopējā iedalītā summa pēdējo piecu gadu laikā nemainās, bet sakarā ar to, ka mainās izglītojamo skaits, vienam izglītojamajām nepieciešamā summa palielinās, paziņoja Marina Isupova.


Написать комментарий