Daugavpiliešus aicina piedalīties akcijā „Tautas grāmatu plaukts”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz 1.novembrim Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un tās filiāles aicina daugavpiliešus piedalīties akcijā „Tautas grāmatu plaukts”, uzdāvinot kādu sev nozīmīgu un īpašu grāmatu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Grāmatā jāieraksta dāvinātāja vēstījums vai novēlējums, ko lasīs cilvēki ne tikai šodien, bet arī nākamajās paaudzēs. „Tautas grāmatu plaukts” tiks izvietots Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā – Gaismas pilī – un sliesies piecstāvu mājas augstumā.

Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāji līdz 1.novembrim var atnest uz LCB vai tās filiālēm sev nozīmīgu grāmatu. Ikviens dāvinātājs par piedalīšanos akcijā saņems īpašo „Tautas grāmatu plaukta” grāmatzīmi.

LCB portālam Gorod.lv paziņoja, ka daugavpilieši, tāpat kā pārējie Latgales iedzīvotāji, ne visai aktīvi piedalās akcijā. Tomēr Latvijas Nacionālajai bibliotēkai esot uzdāvinātas vecas grāmatas ar interesantiem novēlējumiem.

Pēc LCB vadītājas vietnieces Dzidras Stupānes vārdiem, mūsu reģiona pārstāvju neliela aktivitāte varētu būt saistīta ar to, ka grāmatā jāieraksta kāds novēlējums.

Grāmatas ir iesniedzamas līdz 1.novembrim, bet 7.novembrī visas LCB filiālēs un Daugavpils universitātes bibliotēkā savāktas grāmatas tiks nosūtītas uz galvaspilsētu, kur grāmatas tiks reģistrētas, bet novēlējumi – nokopēti.

Tiek plānots, ka 2014.gada 18.janvārī Rīgā notiks akcija Grāmatu draugu ķēde, kuras laikā, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas Kr.Barona ielā uz jauno, ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām.


Написать комментарий