Premjers piekāpjas ZZS prasībai par papildus 7 miljoniem eiro autoceļu attīstībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienība) nav akceptējis opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlmi no 80% līdz 82% palielināt pašvaldībām pienākošos daļu no iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) ieņēmumiem, taču nākamā gada budžetā apsolījis ZZS prasītos papildu 7 miljonus eiro pašvaldību autoceļiem.

Tāpat pašvaldībām noteikto aizņēmumu limitu palielinās par 10 miljoniem eiro, portālam Diena.lv pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS iepriekš balsojumā atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu 1.lasījumā, taču izteicās - ja nevienu no viņu priekšlikumiem uz galīgo lasījumu neatbalstīs, ZZS nevarēs balsot par valsts budžeta projekta apstiprināšanu galīgajā lasījumā, tādējādi garantējot budžeta pieņemšanu arī gadījumā, ja par no nenobalsotu kāds no koalīcijas partneriem. Pašlaik Brigmanis pēc sarunas ar premjeru un finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība) apgalvoja, ka "šis sarunu process ir atvērts, skatīsimies, ko lems valdība", vēl neminot, kā ZZS balsos par budžetu.

Naudu papildu izkarotajiem pasākumiem varētu rast, pārdalot līdzekļus, kas nākamā gada budžetā paredzēti neparedzētiem gadījumiem, norādījis premjers.

Tomēr valdības vadītājs un finanšu ministrs noraidījuši Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) aicinājumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu pārdali no 80% līdz 82%, vairojot pašvaldību rocību, tāpēc LPS neparakstīs domstarpību un vienošanās protokolu ar valdību, pastāstīja Brigmanis.

Saeima 2014.gada budžetu otrajā un galīgajā lasījumā skatīs 6.novembrī.


Написать комментарий