Preiļu policija atsavina kārtējo nelegālo cigarešu un alkohola partiju

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Pēc Valsts policijas preses dienesta, 20.oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa policijas darbinieki, realizējot operatīvo pasākumu kompleksu, saistībā ar akcīzes preču nelegālu apriti aizturējuši trīs personu grupu – 1960.gadā dzimušu sieviete un 1964. un 1969.gadā dzimušus vīriešus.

Uzsākta kriminālprocesa ietvaros policijas darbinieki veikuši 10 dažādas sankcionētas kratīšanas vairākās vietās, kā rezultātā tika izņemtas vairāk nekā 66 000 nelegālo cigarešu un gandrīz 500 litri alkohola.

Aizturētajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana pēc Krimināllikuma 221.2panta 2.daļas „Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas”.



Написать комментарий