Koris “ASSUMPTA” uzsācis IV sezonu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28. septembrī Aglonas novada bazilikas jauktais koris ASSUMPTA atklājis savu jauno un ne mazāk skanīgo dziedāšanas sezonu, ziņo Aglonas novada portāls.

Turpinot kora tradīcijas, savu pirmo tikšanās reizi sākām ar izbraukumu – dziedājām Līvānu baznīcā pie kora krusttēva, priestera Jura Zarāna.

Šogad korī uzņemti 7 jauni kora dziedātāji. Pirmā tikšanās reize viņiem ir svinīga un reizē arī jautra uzņemšana korī ar nopietnākiem un ne tik nopietniem pārbaudījumiem.

Kora III sezona bija daudz skaistiem, brīnišķīgiem un neaizmirstamiem notikumiem pilna. Tie bija tādi mirkļi, kurus nevar ne sataustīt, ne saredzēt. Tās ir sajūtas… Kaut kas mūsu starpā. Mūsu – kora dziedātāju, mūsu – koristu un klausītāju, mūsu – koristu un atbalstītāju.
Fotogrāfijas tā ir tikai tāda liecība…Kaut gan patīkama atgriešanās sajūtās… Tāpēc sniegsim nelielu ieskatu kora III sezonas darbiņos un notikumos.

Septembrī – Sv.Mise Sv.Ercenģeļa Miķeļa baznīcā Līvānos (sezonas atklāšana), kur korī tika mīļi uzņemtas 4 jaukas dziedātājas…

Oktobrī – koncerts Daugavpilī – Ceļā uz Dziesmu svētkiem.

Novembrī – LR Proklamēšanas gadadienai veltīts koncerts, Aglonas ģerboņa iesvētīšana.

Decembrī – Labdarības koncerts Ziemassvētku noskaņās Aglonā.
Februārī – Aglonas novada koru dienā.

Aprīlī – Koru skate Daugavpilī (20. labākais koris Latvijā no 240 koriem).
Maijā – ieskandinot vasaru, dziedam Muzeju nakts Preiļu muižas kapelā.
Jūnijā – Koru kari Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā. ( Esam 18. labākais koris Latvijā).

Jūlijā – XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki.
Svētki tika atklāti dziedot Ekumēniskajā Dievkalpojumā Doma baznīcā.

Dievkalpojumā dziedājām kopā ar dziedātājiem no Rīgas Doma, Liepājas draudzes, Sv. Jāņa draudzes, Lutera draudzes, Jēzus draudzes, Rīgas Kristus Karaļa draudzes, Mateja baznīcas un Baptistu Draudžu savienības.


Написать комментарий