Piektdien svinīgi atklāta rekonstruētā Valmieras autoosta

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

18.oktobrī ar lentas pārgriešanu svinīgi atklāta rekonstruētā Valmieras autoosta, kas iedzīvotājiem tika atvērta jau ceturtdienas pievakarē un pirmā biļete pulksten 18:42 tika pārdota braucienam uz Limbažiem, informē VTU "Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Iepriekšējā autoostas ēka tika pabeigta 1957.gadā un, lai arī vairākkārt piedzīvojusi lielākus un mazākus remontdarbus, tā jau ilgu laiku vairs neatbilda pilsētas mērogiem un mūsdienu prasībām. Telpas bija pārāk šauras, nebija kur izvietot bagāžas glabātuvi un sanitāro mezglu un darbinieki bija spiesti strādāt neapskaužamos apstākļos. "Esam gandarīti un priecīgi, ka ir izdevies realizēt šo tik ļoti nepieciešamo, bet finanšu resursu ierobežotības dēļ atlikto projektu – uzbūvēt skaistu un funkcionāli ērtu autoostu. Jaunā ēka noteikti būs labs ieguldījums ne vien pilsētas, bet visa reģiona sabiedriskā transporta tīkla attīstībā," atzīmē SIA "VTU Valmiera" valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Autoostas rekonstrukcija tika uzsākta 2013.gada aprīlī, gandrīz pilnībā demontējot iepriekšējo ēku. Tagad Valmieras autoosta ieguvusi modernas un ērtas telpas, kā arī papildu platību, vienlaikus saglabājot ēkas iepriekšējo veidolu. Kā pastāstīja projekta arhitekts Jānis Neiders, autoostas līdzšinējais vizuālais veidols saglabāts, jo tas ir pietiekoši lakonisks un vienlaikus romantisks. Izbūvējot ēkai otro stāvu, kā arī paplašinot ēku, tika iegūta papildu platība un līdz ar to ērtākas telpas kā iedzīvotājiem, tā darbiniekiem. Īpašs vizuālais akcents autoostai ir caurspīdīgā nojume un soli ēkas ārpusē.

Valmieras autoosta projektēta tā, lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem nodrošinātu ērtu un pieejamu vidi sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanai. Autoostas pirmajā stāvā ir izvietota pasažieru uzgaidāmā zāle, kases telpas, bagāžas glabātuve, sanitārais mezgls, tai skaitā, telpa atpūtai pašiem mazākiem pasažieriem, kā arī telpas komercplatībām. Otrajā stāvā iekārtotas telpas autoostas darbiniekiem un atpūtas telpa autobusu vadītājiem. Vēl otrajā stāvā atrodas telpas, ko varēs iznomāt komercdarbībai. Pieejamības nodrošināšanai ēkā ierīkots arī pacēlājs - lifts.


Написать комментарий