Tiks piedāvāts palielināt finansējumu Daugavpils bērnudārzu audzēkņu mācību līdzekļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova, pašvaldībai nākamā gada budžetā tiks piedāvāts paredzēt vairāk līdzekļu mācību līdzekļiem un literatūrai pilsētas bērnudārzu audzēkņiem.

Pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes informācijas pašvaldība šim gadam vienam bērnu dārza bērnam izdalīja 0,75 latus mācību līdzekļiem un 1 latu mācību literatūrai.

Kā atzīmē Ingrīda Zeļenkova, pašreizējā finansējuma, protams, nepietiek, tādēļ piedāvās budžetā paredzēt 5 latus mācību līdzekļiem vienam bērnam. Vai šis priekšlikums tiks apstiprināts, ir atkarīgs no budžeta komisijas un domes deputātiem.

Runājot par valsts finansējumu, šogad no valsts budžeta mācību līdzekļu iegādei bija izdalīti 7,87 lati vienam 5–6 gadus vecam bērnam.

Saskaņā ar statistiku viena bērna uzturēšana Daugavpils bērnudārzā pašvaldībai vidēji izmaksā 99,70 latus mēnesī, atbilstoši tam – Ls 1 196,40 gadā. Kopumā pilsētai un valstij viena bērna uzturēšana bērnudārzā izmaksā apmēram 5 latus dienā, bet vecāki vidēji maksā 1,10 latus dienā par pārtikas produktiem un 0,10 latus dienā par kancelejas precēm. Speciālās pirmsskolas iestādes un speciālās grupas tiek pilnīgi finansētas no valsts budžeta.

Atgādināsim, ka Latvijas Izglītības likums (58. pants, 3. punkts) paredz, ka vecākiem (aizbildņiem) ir pienākums savu materiālo iespēju robežās nodrošināt individuālos mācību līdzekļus savam bērnam. Daugavpilī ir izveidoti vienoti kancelejas preču un piederumu saraksti trim vecumu grupām (1–3 , 3–5, 5–7 gadi). Sarakstos ir iekļauts minimums, kas nepieciešams bērna attīstībai. Tāpat vecākiem jāapmaksā bērnu uzturs (tikai pārtikas produkti): dienas grupās 1 lats (bērniem līdz 3 gadu vecumam) un 1,20 lati (3–7 gadi), diennakts grupās – atbilstoši 1,10 un 1,40 lati.


Написать комментарий