Daugavpilī tiek izskatīts Centrālā parka rekonstrukcijas jautājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc ekspertu novērtējuma Daugavpils Centrālajam parkam ir nepieciešama nopietna rekonstrukcija vai pat pilnīga bērnu rotaļu laukuma iekārtu nomaiņa, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) inženiere Oksana Grigorjeva.

Daļa bērnu rotaļlaukuma iekārtu ir atzītas par bīstamām. Jau šogad daži elementi netika atjaunoti, tika novākts viens komplekss ar caurulēm, un tā vietā tika uzstādīti ielas trenažieri, lai vecāki, kuri atved uz šejieni bērnus, varētu interesanti un lietderīgi pavadīt laiku.

„Centrālais parks ir vienīgā vieta pilsētas centrā, kur atrodas liels bērnu rotaļlaukums. Bet laukuma iekārtas jau ir vairāk nekā 10 gadus vecas, to ekspluatācijas termiņš ir beidzies, līdz ar katru gadu remonta izmaksas pieaug, tādēļ iekārtu nomaiņas jautājums ir pietiekami aktuāls. Šim nolūkam KSP piedāvāja nākamā gada budžeta plānā paredzēt līdzekļus parka rekonstrukcijai, bet vai šo priekšlikumu atbalstīs, ir atkarīgs no budžeta komisijas un deputātiem”, - pavēstīja Oksana Grigorjeva.

Komunālā inženiere atzīmēja, jautājums kā parkā izvietot bērnu iekārtas, ir atklāts. Būvniecības departaments izsniedza slēdzienu par to, ka pašreizējo iekārtu izvietojumu var nemainīt, tomēr šo jautājumu var apspriest.


Написать комментарий