Finanšu komitejas deputāti trešajā piegājienā atbalstīja lēmumu par AS „Daugavpils Spec.ATU” kapitāldaļu pārdošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti trešajā piegājienā konceptuāli atbalstīja sēdes darba kārtībā iekļauto papildjautājumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu.

Atgādināsim, ka lēmuma projekts par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu 3.oktobrī tika noņemts no Finanšu komitejas sēdes darba kārtības, bet 10.oktobrī – no komitejas ārkārtas sēdes darba kārtības. Vilcināšanos ar lēmuma pieņemšanu skaidroja ar vēl vienas iespējas izskatīšanu – tika apsvērta iespēja iegādāties citu akcionāru daļas.

Komentējot lēmumu par kapitāldaļu atsavināšanu, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka bija izveidota deputātu grupa, kura ar akcionāru pārstāvjiem apsprieda iespēju iegādāties viņu akcijas, un pēc pārrunām tika nolemts pārdot pašvaldībai piederošās kapitāldaļas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, kāpēc pārrunas noveda pie šāda Domes lēmuma, pilsētas domes priekšsēdētājs paziņoja: „Pašvaldība nevar pārdot daļas par nominālo vērtību. Tās jāpārdod saskaņā ar novērtējumu. Lēmuma redakcijā tiek runāts par kapitāldaļu atsavināšanu, bet atsavināšana ir sarežģīts process, kuru nāksies vairākkārt apsvērt un pieņemt lēmumu. Nevaru prognozēt, kad būs rezultāts”.

Pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka lēmums par kapitāldaļu pārdošanu, nevis papilddaļu iegādāšanos, tika pieņemts, jo pašvaldība neesot saņēmusi piemērotu piedāvājumu. Ja akcijas tiktu pārdotas pēc nominālās vērtības, darījums notiktu, paskaidroja Domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka Dome var pārdot un pirkt akcijas pēc novērtējuma cenas, savukārt akcionāri ir tiesīgi paši noteikt akcijas cenu. Runājot par akcionāru piedāvājumu, konkrēta summa netika nosaukta.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība nepiekristu iegādāties akcijas par jebkuru summu, kas pārsniedz nominālo vērtību, pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka jautājums vēl tiks risināts. Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka lēmums par kapitāldaļu pārdošanu ir procedūras jautājums, kas ir saistīts ar Valsts kontroles rekomendāciju izpildi. Daļu atsavināšanas process ir saistīts ar izdevumiem, tādēļ drīzumā tas netiks pabeigts, paziņoja J.Lāčplēsis.

Gala lēmums par kapitāldaļu pārdošanu tiks pieņemts Domes sēdē 24.oktobrī.


Написать комментарий