Saeimas priekšsēdētāja: viena no Latvijas prioritātēm cilvēktiesību kontekstā ir sieviešu tiesības

foto: dw.de
foto: dw.de

Runājot par cilvēktiesībām starptautiskajās organizācijās, sieviešu tiesības ir viena no Latvijas prioritātēm, ziņo Saeimas preses dienests.

Latvija īsteno dzimumu līdztiesības integrēto pieeju politikā, likumdošanā, kā arī plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesos. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra vizītē ASV, tiekoties ar bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones (Hillary Clinton) iniciētā projekta „Sievietes publiskajā pārvaldē” direktori Rangitu de Silvu de Alvisu (Rangita de Silva de Alwis).

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Latvijā ir visaugstākais sieviešu īpatsvars vadošajos amatos biznesā Eiropas Savienībā: „Daudzus vietējos uzņēmumus gan pilsētās, gan laukos vada tieši sievietes. Arī Latvijas Lauku sieviešu asociācija veicina sieviešu darbošanos ekonomikā lauku apvidos. Tas arī attiecas uz citam nozarēm, piemēram, tieslietām.”  

S.Āboltiņa arī norādīja, ka nevalstiskajām organizācijām (NVO) Latvijā ir būtiska loma dzimumu līdztiesības politikas īstenošanā. NVO piedalās dzimumu līdztiesības politikas dokumentu izstrādē, kā arī dažādu sociālās politikas jautājumu risināšanā.

Uzklausot S.Āboltiņas pieredzi, direktore R.de Silva de Alvisa uzsvēra, ka Latvijas pieredze sieviešu tiesībās var būt par piemēru citām sievietēm pasaulē un uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju teikt galveno runu organizācijas gada sanāksmē. 

Diskusijas laikā projekta direktore aicināja S.Āboltiņu līdzdarboties organizācijas Pasaules konsultatīvajā padomē. Saeimas priekšsēdētāja piekrita ieņemt šo goda amatu.

Saeimas priekšsēdētāja no 7. līdz 11.oktobrim uzturas darba vizītē ASV. Vizītes laikā S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar ASV parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Bēneru (John Boehner), Savienoto Valstu Senāta senatoru un Ārlietu komitejas Eiropas lietu apakškomitejas priekšsēdētāju Krisu Mērfiju (Chris Murphy), kā arī Filadelfijas mēru Maiklu Nuteru (Michael Nutter) un mēra vietnieku, ekonomikas un tirdzniecības attīstības vadītāju Alanu Grīnbergu (Alan Greenberg).


Написать комментарий