Skolotāju diena Dagdas novadā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Oktobra pirmajā svētdienā skolotāji svin savus profesionālos svētkus, atceroties aizvadītos studiju un darba gadus, daudzos skolēnus, kurus kādreiz ir mācījuši, un tos, kuriem pašlaik palīdz apgūt zināšanas dažādos mācību priekšmetos, ziņo Dagdas novada portāls.

Dagdas vidusskolā šos svētkus sākām svinēt jau piektdien, kad skolēnu parlaments visiem skolotājiem noorganizēja daudz skaistu un patīkamu pārsteigumu. Ieejot skolā, redzējām skaisti izrotātās telpas, katrs skolotājs tika sagaidīts ar viņa mīļākās dziesmas atskaņojumu, jo skolēni pirms šī notikuma bija veikuši skolotāju aptauju par mīļāko mūzikas stilu, izpildītāju un dziesmu. Kamēr vecāko klašu skolēni un vecāki vadīja mācību stundas, pedagogi Skolotāju istabā baudīja garšīgo skolēnu dāvanu – kliņģerus, tēju un kafiju.

Plkst. 12.00 skolas aktu zālē visi pulcējāmies uz jauko svētku koncertu, jo 5. – 12. klašu skolēni bija cītīgi sagatavojuši katras klases priekšnesumu. Skolotāju acis mirdzēja sajūsmā, veselīgā humora piedeva iepriecināja sirdis un bija jūtams liels gandarījums par mūsu skolēnu talantiem un dāvāto sirdsprieku.

Dienas noslēgumā visi Dagdas novada skolotāji pulcējās uz svinīgo pasākumu Tautas namā, kur daudzi tika godināti ar IZM un IKSN goda rakstiem un balvām dažādās nominācijās. Priecājamies par Dagdas vidusskolas psiholoģi Diānu Krilovu un sociālo pedagoģi Ligitu Gavrilovu, kuras saņēma IZM goda rakstus, Rita Vaišļa – labākās sākumskolas skolotājas titulu Dagdas novadā, Olita Loče – labākās vidusskolas skolotājas titulu, skolas sekretāre Ilga Martinsone – labākā tehniskā darbinieka titulu, bet skolēnu autobusa šoferis Jurijs Čerņecovs – labākā apkalpojošā darbinieka titulu Dagdas novadā.

Īpašs pārsteigums bija par Dagdas novada domes priekšsēdētājas Sandras Viškures dāvātajām rozēm pirms ieejas Tautas nama zālē, par siltajiem apsveikuma vārdiem un novēlējumiem.

Vakara izskaņā visi baudījām grupas „Galaktika” dāvāto koncertu, aicinot mūziķus vēl un vēl nodziedāt kādu dziesmu.



Написать комментарий