Google Glass cer izmantot medicīnisko operāciju laikā

foto: Philips/db.lv
foto: Philips/db.lv

Starptautiskā tehnoloģiju kompānija Philips un tehnoloģiju vadības konsultāciju uzņēmums Accenture vienojušies par operatīvu pacientu datu apraides koncepta Google Glass IntelliVue Solutions izstrādi, informē uzņēmumu pārstāvji.

Koncepts balstās uz Google Glass briļļu tipa displejiem, apvienojot ar Philips IntelliVue Solutions tehnoloģiju. Izmantojot Google Glass IntelliVue Solutions, ārstam ir iespēja piekļūt pacientu datiem un svarīgai medicīniskai informācijai, nenovēršot uzmanību no pacienta.

Ārsts, lietojot Google Glass displejus un izmantojot Philips IntelliVue Solutions, var vienlaicīgi novērot pacienta dzīvības procesu rādītājus un reaģēt uz ķirurģiskās procedūras norisi, nenovēršoties no pacienta procedūras laikā. Ārsts arī varēs uzraudzīt pacienta stāvokli attālināti un nepieciešamības gadījumā iesaistīt citus speciālistus.

Pielietojot konceptu praksē, pierādīts, ka ar Google Glass IntelliVue Solutions, ārsts var īstajā brīdī iegūt labāku pieeju nepieciešamajai informācijai, lai varētu koncentrēties uz daudz lietderīgāku un efektīvāku pacientu aprūpi, skaidro Maikls Mankuso, Pacientu aprūpes un klīniskās informācijas daļas vadītājs Philips veselības aprūpes nodaļā.

Neskaitot iespēju operēt brīvroku režīmā, Google Glass IntelliVue Solutionszinātnieku centieni tika veltīti arī tam, lai izpētītu, kā veicināt ārsta mobilitāti, ļaujot pārsūtīt vai saņemt pacienta informāciju jebkurā vietā un laikā. Turpmākie pētījumi varētu atklāt, kā palīdzēt ārstiem saglabāt koncentrēšanos uz pacientu, reizē uzraugot viņu dzīvības pazīmes un citus kritiskos datus. 


Написать комментарий