Par populārāko Latgales bibliotēkas lasītāju aizraušanās veidu kļuva dažādas lelles

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales bibliotēkā jau ceturto gadu pēc kārtas pēc darbinieku iniciatīvas rudens vidū notiek unikālas izstādes, kuras veltītas lasītāju hobijiem.

Pirmdien, 7. oktobrī bibliotēkas otrā stāva lasītāju zālē tika atklāta kārtējā LCB lasītāju hobiju izstāde. Neskatoties uz to, ka šogad dalībnieku skaits sastāda ap 15 daiļā dzimuma pārstāvju (pērn dalībnieku skaits bija apmēram 30 cilvēki), publikas uzmanībai izstādīto darbu skaits ir daudz lielāks. Izšūtas gleznas un gleznojumus, rotas, lelles, adītas rotaļlietas, atklātnes un daudzas citas ekskluzīvas lietas var apskatīt jaunās izstādes apmeklētāji.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja LCB vadītāja Jeļena Šapkova, ekspozīciju lasītāju zāles apmeklētāji varēs apskatīt tikai 10 dienas visai banāla iemesla dēļ: bibliotēkai nav izstāžu zāles. Tomēr visi, kas šajā periodā apmeklēs izstādi, nebūs vīlušies un neapšaubāmi bagātināsies ar jaunām idejām tai skaitā no tepat izstādītajām rokdarbu rokasgrāmatām.

Pēc LCB abonementu nodaļas vadītājas Zinaīdas Antonovas domām visi jaunās izstādes eksponāti ir tie patīkamie sīkumi, kuri sagādā daudz emociju, izdaiļo mūsu ikdienu un vienkārši priecē acis.

Pastāvīgā bibliotēkas lasītāja Anna Zīberga izstādīja krustdūrienā izšūto gleznu kolekciju, kurā īpašu vietu ieņem spilgtā un skaistā sērija, kas veltīta gadalaikiem. Viņas pedagoģiskais stāžs pārsniedz 40 gadus, viņa skolā pasniedz mājturību un domā, ka izšūšana, ar kuru Anna nodarbojas kopš bērnības, māca uzmanību un saglabā cilvēka, kurš šo darbu ir veicis, dvēseles siltuma daļiņu.

Vassa Konovalova sāka izšūt leļļu kleitas savai mīļotajai mazmeitai, bet tagad rokdarbi ir viņas labākais relaksācijas paņēmiens.

Larisa Vingre, skolotāja pēc izglītības jau ne pirmo gadu pārsteidz ar savām ažūra gleznām, kas izpildītas izoniti stilā, bet Valentīna Tarvide – ar lentu izšuvumiem un neparastām lellēm. Viņas darbu vidū ir arī patlaban modernās lelles Tildas, kā arī lelle – pakete, kura paredzēta celofāna maisiņu uzglabāšanai, un īsta Virtuves saimniece garā kleitā, kura pasargā priekšmetus no putekļiem.

Ļoti jautras un neparastas lelles izstādīja arī mūsu pilsētniece Aļona Traško. Tas ne tikai priecē un izdaiļo, bet nes arī veiksmi, pat pagriežoties ar savu draisko „piekto punktu”. Valentīna Vorotņikova ne tikai parādīja savas daudzās lelles, bet arī vadīja nelielu ekskursu šo seno rotaļlietu vēsturē.

Vārdu sakot, vienu reizi jāredz bibliotēkas lasītāju darbi. Ar tiem, kuri gribēs iegādāties kādu no darbiem, LCB bibliotēkas darbinieces ar prieku dalīsies ar kontaktinformāciju. Izstāde lasītāju zālē turpināsies līdz 17. oktobrim.



Написать комментарий