Nīderlandē bērni iegūs elektrību, vizinoties uz karuseļiem

foto: turbina.ru
foto: turbina.ru

Šādas idejas realizācija kļuva iespējama, pateicoties oriģinālajam projektam, kuru izstrādāja arhitektūras studija Еcosistema urbano pēc Nīderlandes pilsētas Dordrehtas varas iestāžu pasūtījuma, vēsta eurosmi.ru.

Uzņēmīgie holandieši nesāka aprobežoties ar vēja ģeneratoriem un saules baterijām un izstrādāja jaunu un pietiekami oriģinālu elektroenerģijas iegūšanas veidu ar bērnu karuseļu palīdzību.

Viss ģeniālais ir vienkāršs: bērni, rotaļājoties izklaižu parkā, varēs griezt karuseli, līdz ar to ražot kinētisko enerģiju atrakcijas apgaismošanai diennakts tumšajā laikā. Saskaņā ar Nīderlandes arhitektu izstrādni atrakcija pēc formas atgādinās milzīgu sēni ar tauvām, uz kurām varēs vai nu sēdēt vai karāties. Karuseļa kustības laikā tiks izstrādāta kinētiskā enerģija, kura tiks uzkrāta speciālā baterijā, kura nodrošinās atrakcijas apgaismoju tumšajā dienas laikā.

Interesantā izstrādne ne tikai papildinās alternatīvo enerģijas avotu virkni, bet arī kļūs par uzskatāmu piemēru bērniem, kuriem nenāksies izskaidrot enerģijas rašanās principus. Tāpat pēc speciālistu domām šīs lietderīgā izprieca veicinās bērnu kolektīvās apziņas veidošanos, jo tikai kopējiem spēkiem viņi varēs iedarbināt karuseļa mehānismu.


Написать комментарий