Par pārkāpumiem skolās tiesībsargam 217 sūdzības

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Tiesībsarga birojā saņemtas 217 vecāku sūdzības par dažādiem, iespējams, pārkāpumiem ar mācību līdzekļiem skolās, otrdien, 1.oktobrī, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons intervijā pastāstīja, ka lielākā daļa iesniegumu ir anonīmi un tie lielākoties ir saistīti ar mācību līdzekļu iegādi. "Lielākā daļa lūdz saglabāt anonimitāti un tādi iesniegumi, kur kāds vecāks būtu vērsies un izklāstījis lietas būtību, kur tiešām izriet, ka noticis pārkāpums, tādu iesniegumu mums nav," intervijā LTV atzina Jansons. Proti, kā uzsvēra tiesībsargs, gadījumu, kad uzsākams administratīvais process, nav.

Tiesībsarga birojs visus iesniegumus ir izvērtējis un saņēmis skaidrojumus no skolām. Lai vecāku neapmierinātību mazinātu, iesaistīta arī Izglītības un zinātnes ministrija.

Pie tiesībsarga vērsušies arī vairāki bērnudārza bērnu vecāki.

Tiesībsarga birojs aicināja vecākus līdz 30.septembrim ziņot, ja skolā liek iegādāties mācību grāmatas, kuras pēc likuma jānodrošina par valsts un pašvaldības finansējumu. Tagad saņemto informāciju tiesībsargs apkopos.

"Delfi" jau vēstīja, ka šovasar Saeima veica Izglītības likuma grozījumus, tajā nosakot, ka mācību grāmatām pielīdzināmo darba burtnīcu iegāde tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem.


Написать комментарий