Premjers: Tik vājš IZM darbs ir «bezprecedenta gadījums»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) šorīt LNT raidījumā 900 sekundes asi kritizēja Izglītības un zinātnes ministrijas darbu, norādot, ka šādu problēmu ne ar IZM, ne ar citām ministrijām līdz šim nav bijis.

"Ministra darbā acīmredzot ir problēmas. Ir ļoti lielas problēmas ar IZM kapacitāti un spēju savlaicīgi sagatavot dokumentus, it īpaši finanšu aprēķinus, kas attiecas uz budžetu," norādīja V.Dombrovskis, piebilstot, ka zināms progress tomēr sasniegts aizvadītajā valdības sēdē otrdien, 24.septembrī.

"Beidzot varējām vienoties par pedagogu mērķdotācijām, gan nodrošināt līdzekļu pārdali šī gada budžetā, gan fiksējot summas uz nākošo gadu."

Panāktā vienošanās ir solis uz priekšu, tomēr, kā norāda premjers, "nevienu gadu ar IZM un vispār ne ar vienu ministriju šāda veida problēmu nav bijis. Tas tiešām ir bezprecedenta problēmas, gatavojot tīri tehniskus, administratīvus jautājumus. Ar tiem IZM netiek galā."

Tāpat Dombrovskis atgādināja, ka tiks izvērtēti IZM slēgtie līgumi ar medijiem par reklāmu izvietošanu. To mērķi, pēc premjera domām, ir "visai neskaidri un kopē praksi, ko Saskaņas centrs īsteno Rīgas domē."

Izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) uzdots novērst problēmas ministrijas darbībā, kā arī sniegt paskaidrojumus par augstākminētajiem līgumiem. Premjers gan nenosauc, cik laika izglītības ministram dots, taču "uz priekšu ir jāvirzās pietiekami operatīvi."


Написать комментарий