Dagdas vidusskola gatavojas uzņemt Starptautiskā Comenius projekta dalībniekus no 7 valstīm

foto: zsbmielec.pl
foto: zsbmielec.pl

Projekta ietvaros Dagdā no 29.septembra līdz 3.oktobrim Dagdas vidusskolā viesosies 14 skolotāji un 15 skolēni no Austrijas, Portugāles, Ungārijas, Polijas, Dānijas, Zviedrijas un Bulgārijas, ziņo Dagdas novada portāls.

Viesiem būs iespēja arī izstaigāt Vecrīgu, apmeklēt Jūgendstila muzeju, baudīt garšīgo maltīti „Lido”. Savukārt, Dagdas vidusskolā 30.septembrī notiks iepriekš minēto valstu ēdienu degustācija, kur aktīvi piedalīsies arī mūsu skolēni (L.Daniļeviča, S.Bitte, S.Daniļeviča, A.Oļehnoviča, S.Loce, D.Badūne, E.Zdanovskis, L.Zdanovskis, L.Plotka, B.Pudnika, E.Krilovs, A.Plivčs, A.Kromāns, K.Andžāne, S.Jermolajeva)  ar vecākiem, kuru ģimenēs dzīvos ārzemju skolēni. Jau pašlaik ir izplānots, ko un cik daudz katra ģimene ceps, gatavos.

Dagdas vidusskolā skolēni un skolotāji paši gatavos latviešu ēdienus, pēc tam tos degustēs. Notiks projekta dalībvalstu mājas darbu prezentācijas, iepazīšanās ar  Dagdas vidusskolas pašdarbības kolektīviem un citas aktivitātes, ar ko arī iepazīstināsim. Tiks apmeklēta Andrupenes lauku sēta, Aglonas maizes muzejs, Karaļa kalns, Aglonas Bazilika, Jaundomes vides izglītības centrs, vides un kultūras centrs „Ķepa”.

Ārzemju skolēniem, kas dzīvos mūsu skolēnu ģimenēs būs iespēja iepazīt latviešu ģimenes ikdienu, tradīcijas un iespējams arī vienā no brīvajiem vakariem apmeklēt kādu izklaides objektu, kas nav iekļauts programmā.


Написать комментарий