Premjers pieprasa ministra paskaidrojumus par IZM slēgtajiem sadarbības līgumiem ar medijiem

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Premjers Valdis Dombrovskis (V) ir pieprasījis izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (RP) sniegt paskaidrojumus saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par valsts budžeta līdzekļu tērēšanu apmaksāta mediju satura pirkšanai plašsaziņas līdzekļos, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Savā rezolūcijā ministram premjers uzdevis sniegt detalizētu informāciju par iemesliem un argumentiem, kādēļ pieņemts šāds lēmums, kā arī sasniedzamajiem mērķiem, lai būtu pamats izvērtēt šādu līgumu lietderību.

Ministram līdz 27.septembrim jāsniedz informācija par visiem IzM, tās padotībā esošo iestāžu un kapitālsabiedrību noslēgtajiem reklāmas līgumiem ar masu medijiem, par līdzekļu avotiem pakalpojumu apmaksai, kā arī jāskaidro iepirkumu veikšanai piemērotā procedūra.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija nopirkusi reklāmas četros medijos uz četriem mēnešiem, šim nolūkam tērējot nepilnus 22 000 latu, svētdien ziņoja raidījums "Nekā personīga", norādot, ka reklāmas var tikt izmantotas Reformu partijas reklamēšanai.

Vjačeslava Dombrovska vadītā ministrija skaidrojas, ka sabiedrība esot nepietiekami informēta par izglītību un mediji paši nevēloties runāt par tēmām, kas nav īpaši populārās. Raidījums gan norāda, ka nopirktais saturs avīzēs un radio var būt domāts pašu popularitātes celšanai.

Pirms divām nedēļām par 6050 latu slēgts līgums ar Latvijas Avīzi. Līdzīgs darījums slēgts ar interneta portālu "Sportacentrs" par vairāk nekā trim tūkstošiem latu un reklāmu ministrija publicējusi arī laikrakstā "Neatkarīgā". Apjomīgākais līgums ministrijai ir ar radio SWH. Darījuma būtība – radio apņemas veidot 24 ziņus raidījumus, un 24 autorraidījumos par izglītības procesiem Latvijā.


Написать комментарий