Daugavpilī apspriež iespēju paaugstināt pedagogu darba algas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka esot sagatavota vēstule, kurā VPIP lūgs pilsētas Domes deputātus izskatīt iespēju nākamgad paaugstināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu, skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu tehnisko darbinieku darba algas.

Marina Isupova paskaidroja, ka pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba algas tiek maksātas no pašvaldības budžeta, šo darba algu apmērs atbilst skolu pedagogu darba algu minimālām summām (skolu pedagogu darba algas maksā valsts).

Atgādināsim, ka šā gada 19.septembrī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika apspriests jautājums par nepieciešamību paaugstināt pedagogu un skolas direktoru darba algas.

M.Isupova atzīmēja, ka ierosinājums paaugstināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu un tehnisko darbinieku darba algas tiek saskaņots ar Direktoru padomi un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem. Pēc tam minētais lūgums tiks iesniegts pašvaldības vadībai.

Runājot par skolu pedagogiem, kuri saņem darba algas no valsts dotācijām, ja Izglītības un zinātnes ministrija pildīs solījumu, pedagogi ar atbilstošām kategorijām saņems labas darba algas, paziņoja M.Isupova. Piemēram, pedagogi, kuriem ir piešķirta 4. vai 5.kategorija un ir laba slodze, saņems papildus 100 latus.

Patlaban Daugavpils skolu pedagogu vidējā darba alga ir 305-310 lati. VPIP vadītāja paziņoja, ka dažas pašvaldības nodrošina piemaksas ne tikai direktoru, bet arī pedagogu darba algai. Jautājums par piemaksām pedagogiem parasti tiek apspriests, izstrādājot budžetu, tomēr pagaidām šāds lēmums Daugavpilī nav pieņemts. „Mēs būtu ļoti pateicīgi, ja deputāti pieņemtu lēmumu par piemaksām nepieciešamo līdzekļu iedalīšanu no pilsētas budžeta”, atzīmēja M.Isupova.

Savukārt deputāts Anatolijs Gržibovskis, kurš aktīvi iesaistījās diskusijā, atzīmēja, ka budžeta līdzekļi, kuri varētu tikt iedalīti piemaksām pedagogiem, tiek piešķirti citiem ļoti nozīmīgiem mērķiem, piemēram, ļauj skolēniem saņemt atvieglojumus ēdināšanai un sabiedriskā transporta izmantošanai. Deputāts norādīja, ka pilsētas budžets tiek labi papildināts, tādēļ jautājumu par piemaksām pedagogiem var aktualizēt.


Написать комментарий