Daugavpils sabiedrisko transportu bez maksas izmantos arī bāreņi, kuri nedzīvo pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 19.septembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumu pieņemšanu noteikumos, kuri noteic atvieglojumus sabiedriskā transporta izmantošanā, ļaujot noteiktām cilvēku kategorijām pretendēt uz atvieglojumiem, izmantojot pilsētas sabiedrisko transportu.

Iepriekš atvieglojumi bija pieejami bāreņiem vai bez vecāku aprūpes palikušajiem bērniem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Daugavpilī. Noteikumos bija paredzēta tikai viena sabiedriskā transporta veida izmantošana.

Savukārt tagad lēmums paredz, ka atvieglojumu var saņemt arī bērni, kuri ar Daugavpils bāriņtiesas lēmumu tika ievietoti sociālās aprūpes iestādēs vai audžuģimenēs ārpus pilsētas. Šie bērni līdz 18 vai 24 gadu vecumam (ja viņi turpina studijas) varēs bez maksas izmantot jebkura pilsētas sabiedriskā transporta veidu.

Lai saņemtu atvieglojumu, jāgriežas Sociālo lietu pārvaldē, kur uz sociālo garantiju apliecinājuma uzlīmēs īpašu hologrammu.

Jāatzīmē, ka lēmums par grozījumu pieņemšanu tika pieņemts, pamatojoties uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rekomendācijām. Grozījumu pieņemšanas rezultātā pašvaldībai radīsies izdevumi, kuru kompensācijai varētu būt nepieciešami aptuveni 54 tūkstoši lati gadā.

Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē 26.septembrī.


Написать комментарий