J.Borskis: Daugavpils un novada nekustamā īpašuma tirgū piedāvājumu skaits pēdējā pusgadā ir pieaudzis par 30%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā pusgadā nekustamā īpašuma tirgū ir vērojams piedāvājumu pieaugums. Dažos tirgus segmentos piedāvājumu skaits ir pieaudzis par 30% līdz 40%, portālam Gorod.lv pastāstīja nekustamā īpašuma vērtētājs Jurijs Borskis.

„Saskaņā ar ekonomikas klasiskiem noteikumiem, jo vairāk tirgū ir piedāvājumu, jo zemāka ir cena, tomēr cenu kritums nav novērojams, kas ir vērtējams kā pozitīva parādība”, teica J.Borskis.

„Ielūkojoties Zemesgrāmatā, var konstatēt, ka pēdējo pāris mēnešu laikā gan Daugavpilī, gan novadā darījumu skaits ir pieaudzis. Tas liecina par to, ka tirgus tiek galā ar radušos situāciju, tomēr nav zināms, cik ilgi tas turpināsies”.

Runājot par to, kas ir nekustamā īpašuma pircējs mūsu pilsētā, nekustamā īpašuma vērtētājs atzīmēja, ka, neskatoties uz iedzīvotāju skaita samazināšanos, nelielu novadu, pagastu un ciemu iedzīvotāji pārceļas uz Daugavpili: „Patiesībā nevar nepamanīt mūsu pilsētā ieradušos cilvēku skaitu. Ir cilvēki, kuri pārceļas uz dzīvi lielākajās pilsētās, no Daugavpils brauc uz Rīgu, no Rīgas – uz Rietumeiropu utt. Daudzi par savu dzīvesvietu izvēlas tieši Daugavpili”.

Pēc J.Borska vārdiem, pilsētā ieradušos cilvēku vidū pieprasītas ir nelielas mājas vai divistabu-trīsistabu dzīvokļi, kurus viņi labprāt iegādājas. Savukārt nepopulārākie šobrīd ir vienistabas dzīvokļi, kurus iegādājas visai reti.


Написать комментарий