Austrijas policija iebrukusi malumednieka mājā; atrod apdegušu ķermeni

foto:
foto:

Austrijas policija iebrukusi mājā, kurā bija iebarikādējies labi apbruņots aizdomās turēts malumednieks, un atradusi tur ķermeni, kas, domājams, ir pats šāvējs, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

55 gadu vecais Aloizs Huberts, izvairoties no aresta par malumedniecību, nošāvis trīs policistus un mediķi, bet pēc tam iebarikādējies savā īpašumā pie Melkas pilsētiņas.

Policijas specvienībā ēkā iebrukusi pēc tam, kad vīrietis atklājis uguni pa likumsargiem. Viņa ķermenis atrasts „slepenā istabā”, ziņo Austrijas laikraksts „Krone”. Aizdomās turamais esot pats sevi aizdedzinājis, bet šī informācija nav oficiāli apstiprināta, norāda BBC

Apšaude sākusies mežā pirmdienas vakarā, kad likumsargi malumednieku centušies arestēt. Vīrietis nepakļāvies policijas aicinājumam apstāties, bet sācis šaut un iebraucis grāvī, ievainojot policistu, kurš vēlāk slimnīcā miris. Tad bēglis nošāvis arī mediķi, kurš steidzies palīgā sašautajam policistam.

Tālāk bēgot ar kājām, malumednieks nošāvis vēl vienu policistu, bet trešo paņēmis par ķīlnieku, un ar policijas auto braucis uz savu saimniecību pie Melkas pilsētiņas, kur iebarikādējies. Te arī atrasts trešā nošautā policista ķermenis.

Ēku ielenca aptuveni 100 policistu un specvienības kaujinieku, pa kuriem uzbrucējs raidījis vairākus šāvienus. Policija atzina, ka situācija ir bīstama, jo malumednieks ir labi bruņots. Pirmdien ziņots, ka policijai neizdevās sazināties ar aizdomās turēto.

Uz apkārtnes ceļiem izvietoti smagi bruņotu likumsargu kontrolposteņi. Novērotas arī bruņotās automašīnas.

Pirms tam otrdien par incidentu bija pieejams ļoti niecīgs informācijas daudzums, jo policija to nesniedza. Tomēr pēc ziņu noplūšanas medijos amatpersonas pārtraukušas informācijas slēpšanu, norāda BBC.


Написать комментарий