Balvu Valsts ģimnāzija ievieš skolas formas

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Balvu Valsts ģimnāzija ir vienīgā skola Balvu novadā, kura ir spērusi pirmo soli ceļā uz vienotu formu un ar šī gada septembri ieviesusi vienotu skolas formas tērpa elementu – jaku vai vesti, uz kuras sudraba diegiem izšūts ģimnāzijas logo – pūce.

Ģimnāzijas direktore Inese Paidere atzīst, ka ideja par skolas formām radusies darbojoties programmas "Iespējamā misija" direktoru klubā, kurā kolēģi no citām skolām formas ieviesa vai jau bija ieviesuši. Tomēr ceļš līdz skolas formu ieviešanai bijis ilgs un nebūt ne vienkāršs: "Par ideju diskutēja ģimnāzijas padomes sēdēs, kurās piedalās katras klases vecāku pārstāvis, tam sekoja skolēnu Domes lēmums, prezentācijas skolēniem, tajās savā pieredzē dalījās arī Madonas Valsts ģimnāzijas skolēni, kuri formas elementu nēsā jau vairākus gadus. Formu ieviešanu atbalstīja ar Balvu novada Domes priekšsēdētājs, kas arī radīja stimulu tās ieviest."

Pēc ilgām un garām diskusijām skolēni vairākkārt piedalījās balsošanā par formu ieviešanu, elementa veidu un to krāsu. Vairākums atbalstīja vienota apģērba elementa ieviešanu, līdz ar to tika meklētas firmas, kas šādu apģērbu ražo. Formu ieviešanas procesā sevi prezentēja 3 firmas, skolēniem un vecākiem dodot iespēju atnākt uz skolu, apskatīt formu prototipus un nobalsot par sev tīkamo.

"Lai arī vairākumā Latvijas skolu tiek praktizēta viena apģērba elementa nēsāšana, tomēr skolēniem un vecākiem būtu jāpiedāvā iespēja iegādāties arī svārkus u.c. apģērba elementus, bet par to lai lemj paši skolēni, vecāki, pašpārvalde un ģimnāzijas padome," uzskata ģimnāzijas direktore.


Написать комментарий