Notika Daugavpils novada domes un ārzemju delegāciju tikšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā Gorod.lv lasītājiem jau ir zināms no 4. līdz 12. septembrim Daugavpils novadā Eiropas jaunatnes projekta „Brīvprātīgo darbs kā iekārtošanās darbā veicinātājs” ietvaros viesojas 28 jaunieši no Serbijas, Maķedonijas, Horvātijas, Azerbaidžānas un Latvijas.

Savukārt vakar, 10. septembrī Daugavpils novada domes telpās notika oficiālā projekta dalībnieku un Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas un Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas tikšanās.

Sveicinot ārzemju delegācijas, Janīna Jalinska atzīmēja, ka projekta ietvaros visiem tā dalībniekiem parādījās ne tikai unikāla iespēja uzzināt par brīvprātīgo darbu un dalīties savā pieredzē, bet arī iepazīties ar mūsu valsts un novada dabu un, protams, ar brīnišķīgo jaunatni. Pēc pateikšanās projekta veidotājiem novada domes priekšsēdētāja izteica vēlēšanos iepazīties ar viesiem, kā arī iepazīstināt viņus ar Daugavpils novadu.

Tā, Daugavpils novada domes jaunatnes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne jaunatnes grupu līderiem un visiem projekta dalībniekiem no Serbijas, Maķedonijas, Horvātijas, Azerbaidžānas un Latvijas sniedza galveno informāciju par Daugavpils novadu, pastāstīja par darbu ar jaunatni un iepazīstināja ar savu darbu, jaunatnes situāciju un problēmām kopumā.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes priekšsēdētāja un Izglītības pārvaldes vadītāja labprāt uzdeva jautājumus jaunatnei par to, kā risina jaunatnes problēmas viņu valstīs. Diskusijas gaitā tika noskaidrots, ka jaunatnes imigrācijas problēmas pastāv katrā no iepriekš minētajām valstīm – var novērot situāciju, ka jaunie cilvēki no laukiem pārceļas uz lielām pilsētām, lai iegūtu izglītību, un paliek galvaspilsētās vai arī vispār dodas darba meklējumos uz Skandināvijas valstīm, Vāciju, Lielbritāniju un ASV. Pēc jauniešu vārdiem pagaidām viņu valstīm nav izstrādāta skaidra politika šādu parādību novēršanai, bet, ja arī pastāv kaut kādas programmas, tad tās nenotiek pastāvīgi.

Ārzemju dalībnieki, atbildot uz jautājumu, vai attaisnojās viņu cerības, atbraucot uz Latviju, atzīmēja, ka viņi redzēja un uzzināja vairāk nekā gaidīja, vienu vārdu sakot – jaunatnei te patīk viss.

Savukārt Daugavpils novada pārstāvis, Špoģu vidusskolas skolēns ar portālu Gorod.lv dalījās, ka projekta tēma – brīvprātīgo darbs viņam ir zināma, jo viņš pats jau vairākus gadus ir Kalupes pagasta Jaunatnes centra brīvprātīgais un, salīdzinot situāciju ar brīvprātīgo darba izplatību un atpazīstamību citās valstīs, jaunietis ar pārliecību paziņoja, ka situācija mūsu valstī dažos gadījumos ir daudz labāka.

Pēc nelielas diskusijas jaunieši pateicās Daugavpils novada domes vadībai un pasniedza suvenīrus un saldas dāvanas, bez Latgales suvenīriem nepalika arī jaunatnes grupu dalībnieki.



Написать комментарий