Kalupē notiks Miķeļdienai veltīti svētki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28. septembrī Kalupes skolas stadionā notiks tradicionālie Miķeļdienai veltīti svētki, kuri katru gadu salasa kopā zemniekus, amatniekus, uzņēmējus un ražotājus no Kalupei blakus esošajiem pagastiem un visa Daugavpils novada.

Zīmīgi, ka no paša rīta no 9:00 te strādās ne tikai zemnieku tirgus, bet notiks arī interesanti konkursi, tādi kā „Garšīgākais mājas siers” un „Vislielākais ķirbis”, kuru gaitā tiks noskaidroti veiksmīgākie zemnieki un ražotāji.

Pēc programmas jau 11:00 svētku dalībnieki un viesi varēs noskatīties un noklausīties koncertu „Miķeļa nedarbi”, kura laikā visi klātesošie varēs baudīt Latviešu kultūras centra „Laismeņa”, Ilūkstes kultūras centra „Ance” jaunatnes deju kolektīva, Līksnas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva „Daugaveņa”, Rušonas pagasta (Riebiņu novads) jaunatnes un vidējās paaudzes „Rušona” kolektīvu uzstāšanos.

Turklāt uzreiz pēc koncerta tiks paziņoti augstāk minēto konkursu uzvarētāji. Jāatzīmē, ka svētku gaitā notiks pasākumi, kuri būs pa prātam ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Bērnus gaida piepūšamās atrakcijas, sporta spēles un radošās darbnīcas.


Написать комментарий