Brīvdienas Daugavpilī: festivāls „Artišoks”, Kultūras mantojuma dienas Cietoksnī un Rotko rezidences atklāšana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar laika prognozēm laika apstākļi sestdien, 7. septembrī būs saulaini un vasarīgi silti, tādēļ daudzie pasākumi, kuri šajā dienā ir ieplānoti Daugavpilī, jābūt interesantiem un jānorit bez problēmām.

Vērienīgākais pasākums būs jaunatnes festivāls „Artišoks”, kurš sāksies tieši pusdienlaikā ar ielu basketbola sacensībām pie Ledus halles.

Pēc tam Vienības laukumā notiks velobrauciens „Kritiskā masa”. Centrālajā parkā festivāls turpināsies līdz pašam vakaram, un tā programma ir pietiekami daudzveidīga. Festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 jaunatnes organizācijas. Visas dienas garumā strādās daudzas radošās darbnīcas, kā arī sporta, mūzikas un tūrisma zona. Turklāt visus festivāla apmeklētājus gaida krāsains un spilgts uguns šovs, starptautiskais boksa turnīrs, foto rallija, skrituļdēļu un BMX sacensības. Jaunatnes svētki noslēgsies ar populārās Latvijas grupas „Musiqq” koncertu.

Jāatzīmē, ka „Artišoka” apmeklētāji varēs piedalīties radošajā konkursā, nofilmējot ar videokameru tā pasākumus. Saskaņā ar konkursa nolikumu visus darbus, kuri nofilmēti notikuma vietā, līdz 1. oktobrim varēs nosūtīt uz elektronisko adresi: artishoks2012@inbox.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu un tālruni. Balvas dalībniekiem tiks piešķirtas dažādās konkursa kategorijās: fotoreportāža, fotoarts, video rullītis, grafiti un publikācija. Organizatori sola, ka labākie darbi katrā nosauktajā nominācijā tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām.

Sestdien Daugavpils cietoksnī Kultūras mantojuma dienu ietvaros pilsētas iedzīvotājiem un viesiem parādīsies unikāla iespēja apmeklēt parasti publikas acīm slēgto kara hospitāļa un šaujampulvera pagraba ēku.

Turklāt no 12:00 līdz 16:00 visiem interesentiem tiks organizētas bezmaksas ekskursijas ar gidu. Daugavpils cietokšņa vēsturiskās ēkas varēs apskatīt arī svētdien, 8. septembrī. Ekskursija gida pavadībā būs bezmaksas, tās sākums 12:00.

Par Kultūras mantojuma dienu kulmināciju kļūs džeza mūzikas koncerts Cietokšņa pagalmā, kurā piedalīsies labākie Daugavpils džeza kolektīvi, kā arī džezbends Arnolda Grīnberga vadībā, džeza un mūzikas attīstības centra solisti Irinas Grīnbertes vadībā. Tāpat skatītāji varēs noklausīties rudens romances ģitāras pavadībā, mūziklu mūziku, folkdžezu un Latvijas šlāgerus.

Koncerts sāksies 14:00.

7. septembrī 16:00 Marka Rotko Mākslas centra pagalmā notiks oficiālā mākslinieka rezidences atklāšana par godu viņa jubilejai. Visiem atklāšanas ceremonijas dalībniekiem tiks piešķirta iespēja bez maksas apmeklēt sektoru B, kurā patlaban notiek Dilvina Smita izstāde „Logi” un starptautiskā keramikas simpozija „Landscape” izstāde „Priekšvārds”, kā arī ir izstādīti daži iepriekšējo plenēru dalībnieku darbi.

Šosvētdien Latvija atzīmē Tēva dienu, līdz ar to Daugavpils teātris piedāvā saviem skatītājiem neparastu akciju: svētdien, 8. septembrī, pērkot vienu biļeti uz izrādi „Melu detektors” (krievu valodā) vai „Ekstrasensa cīņa” (latviešu valodā), otro biļeti varēs saņemt kā dāvanu.

Galvenais ir apmeklēt visus minētos pasākumus un gūt baudu no labi pavadītā laika. Jums visiem jautras brīvdienas!


Написать комментарий