Feina izklaide vai bezjēdzīgi pavadīts gads?

foto: Bulls Press/kasjauns.lv
foto: Bulls Press/kasjauns.lv

Jauna sieviete gluži kā emulators: vienu dienu viņa ir Spīrsa, citu dienu krievu matrjoška, tad Kailija Minoga un pat Merilina Monro! 

27 gadus veca austrāliete sarūpēja 365 kostīmus un katru dienu dzīvoja citā tēlā.

“Mani vecāki sākumā domāja, ka esmu pilnīgi traka, taču tad arī viņiem iepatikās manas pārģērbšanās izklaides,” saka Mērija Saba no Sidnejas Austrālijā. Viņa nolēma veselu vienu gadu ik dienu pārvērsties citā tēlā – no glamūrīgām slavenībām līdz mošķiem no pasaku grāmatām. 

Ik rītu Mērija vairākas stundas sevi sapucēja tās dienas izvēlētajā ampluā, un, kad gatava, ar sabiedrisko transportu devās uz  darbu birojā. Kolēģi jau ātri esot apraduši ar to, ka kabinetā sēž te nāriņa, te Bobs Dilans, te Merilina... Katru dienu Mērija bija kaut kas cits. 

Šādai izklaidei viņa pievērsās savas 26 dzimšanas dienas jubilejas vakarā pērnā gada jūnijā. Mērija apsolīja viesiem katru dienu kardināli mainīt tēlu un uz savu 27.dzimšanas dienu sarīkot grandiozu kostīmballi.  Tas arī izdevās – viņas skapī gada laikā iegūla precīzi 365 kostīmi un šogad jūnijā balle tika sarīkota. 

Visu gadu Mērija katru dienu fotografējās, tāpēc lielākā daļa tēlu tikuši iemūžināti. 

“Kļuvu par vienu gadu vecāka un sagribēju izdarīt kaut ko īpašu un neaizmirstamu. Tā kā man patīk darināt tērpus un par izdomas trūkumu nesūdzos, izlēmu, ka šāda atrakcija būtu taisni laikā, “ saka jaunā austrāliete.

Gada laikā viņa par tērpiem iztērējusi vien 400 dolāru. Izmaksas bijušas nelielas tāpēc, ka Mērija katru nedēļas nogali devās uz tā dēvētajiem labdarības veikaliem (pie mums šādus veikalus sauc vienkārši par humpalām), kur atroda materiālus arvien jauniem kostīmiem. Turklāt lielāko daļu kleitu Mērija šuva pati. 

“Nav vajadzīgs nekas daudz, lai pārvērstos par nāriņu vai Eimiju Vainhausu,” viņa uzskata. Tikai nedaudz darba ar audumiem, lielāks darbs ar meikapu un aksesuāriem, un – gatavs!” 


Написать комментарий