Daugavpils Universitātē izsludināta pieteikšanās ESF stipendijām doktorantūrā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Īstenojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansēto projektu „Atbalsts Daugavpils Universitātes doktora studiju īstenošanai, 2. kārta”, Daugavpils Universitāte (DU) izsludinājusi konkursu mērķstipendiju saņemšanai visu uz 6 gadiem akreditēto DU doktora studiju programmu doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem, informē projekta vadītāja Eridiana Oļehnoviča.

Dokumentus stipendiju konkursam var iesniegt līdz 16. septembrim DU korpusā Vienības ielā 13, 219. kabinetā.

Projekta „Atbalsts doktora studiju programmu īstenošanai, 2. kārta” mērķis ir visās izglītības tematiskajās grupās palielināt to speciālistu skaitu, kas ir ieguvuši augstāko kvalifikāciju- doktora zinātnisko grādu un ir spējīgi plānot, radīt un ieviest ražošanā augsto tehnoloģiju produktus, kā arī produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, veicinot tautsaimniecības attīstību uz inovāciju pamata.

Īstenojot projektu tiks sniegts finansiāls atbalsts uz 6 gadiem akreditēto DU doktora studiju programmu „Bioloģija”, „Pedagoģija”, „Ekonomika”, „Matemātika”, „Cietvielu fizika”, „Valodniecība”, „Literatūrzinātne” un „Psiholoģija” doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem, kuri studē pilna vai nepilna laika studijās valsts budžeta finansētajās vai maksas studiju vietās, saņemot mērķstipendiju: 1. un 2. kursa doktorantiem līdz 450 latiem mēnesī; 3. kursa doktorantiem, kuri studē studiju programmā, kuras ilgums ir četri gadi līdz 600 latiem mēnesī; 3. kursa doktorantiem, kuri studē studiju programmā, kuras ilgums ir trīs gadi, 4. kursa doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem līdz 800 latiem mēnesī. Katram mērķstipendiātam, izmantojot doktorantūras kvalitātes atbalsta finansējumu līdz 1000 latiem studiju gadā, ir nodrošināta iespēja  piedalīties starptautiskās zinātniskās konferencēs Latvijā un ārvalstīs, lai prezentētu savu pētījumu rezultātus.

Īpaši aktuāls šis projekts ir no reģionu konkurētspējas izlīdzināšanas aspekta, jo tiek īstenots universitātē, kas atrodas reģionā. Lielākā daļa tiešo labuma guvēju strādā Latgalē, kur pieprasījums pēc augsti kvalificētu cilvēkresursu nodrošinājuma zinātņietilpīgu nozaru attīstībai ir īpaši aktuāls.

Projekta „Atbalsts Daugavpils Universitātes doktora studiju īstenošanai, 2. kārta” kopējais finansējums ir 191 509 lati, tai skaitā ESF līdzfinansējums - 93,35%. Projekts ilgs līdz 2014. gada 31.oktobrim.


Написать комментарий

jauki.. varētu pastudēt arī Doktorantūrā. bet vai jūs varat nodrošināt darbu piem: maģistram pedagoģijā??? var jau studēt līdz pat 90 gadiem .... bet ja nav darba vietu , kur to iegūto zināšanu likt lietā , tad vai tam vispār ir jēga ?