Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amatam atlasīti trīs kandidāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas dome konkursā uz Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amatu saņēmusi 32 pieteikumus.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka divu nedēļu laikā tika veikta pretendentu atlase, tās pirmās kārtas ietvaros tika izskatīti visi iesniegtie dokumenti.

Otrās kārtas ietvaros notika darba intervijas ar 8 pretendentiem, ar kuriem apsprieda potenciālā darba iespējas un apstākļus.

Šobrīd ir atlasīti trīs pretendenti, un līdz nedēļas beigām ir plānots izvēlēties jaunu Cietokšņa pārvaldnieku. Pēc J.Dukšinska vārdiem, atlasot pretendentus, ņēma vērā ne tikai vēlmi strādāt un motivāciju, bet arī pieredzi darbā ar nekustamiem īpašumiem. Jo pārvaldnieka darba pienākumos ietilpst Cietokšņa infrastruktūras un nekustamo īpašumu apsaimniekošana, dažādu projektu koordinēšana, vietējo iedzīvotāju komunālo jautājumu risināšana, arhitektūras pieminekļa saglabāšanas jautājumi, tā sakārtošana, pasākumu rīkošana utt.

„Būtu vēlams, lai šim cilvēkam būtu pieredze darbā ar nekustamiem īpašumiem un Nekustamo īpašumu aģentūru. Tiek veidota Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padome, jo neesam atbildīgi par lielāko nekustamo īpašumu daļu, kura atrodas Cietokšņa teritorijā.

Tāpat, attīstot Cietokšņa infrastruktūru, jādomā par jaunu suvenīru veikaliņu, nelielu viesnīcu atklāšanu. Cietoksni un M.Rotko mākslas centru apmeklē liels tūristu grupu skaits, kas jānodrošina ar naktsmājām”, paskaidroja J.Dukšinskis.

Pretendentu vidū bija daudz dažāda vecuma stiprā dzimuma pārstāvju.

J.Dukšinskis apliecināja, ka jaunā Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka vārds būs zināms nākamnedēļ. Deputātu lēmums šajā sakarā nav nepieciešams, ir vajadzīgs pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojums.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka bija sarežģīti izvēlēties no 32 pretendentiem, jo bija daudz lielisku kandidatūru, kuru kontaktinformācija tika saglabāta gadījumam, ja radīsies kādas atbilstošas vakances, jo mūsu pilsētā ir daudz cilvēku, kuri aktīvi piedalās pilsētas sabiedriskajā dzīvē.

Uz jautājumu, vai jaunam pārvaldniekam būs nepieciešams jauns formastērps, J.Dukšinskis paziņoja, ka, ja viņa formastērps nederēs un jaunais pārvaldnieks vēlēsies jaunu formastērpu, lai piedalītos dažādos pasākumos, tas tiks uzšūts.


Написать комментарий