Rīgā aiztur sērijveida izvarotāju; policija lūdz atsaukties upurus

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

22. augustā aizdomās par trīs jaunu sieviešu izvarošanām un vairākām laupīšanām Valsts policijas darbinieki Rīgā aizturēja kādu 1989.gadā dzimušu jaunieti.

Tiklīdz policija uzzināja par šiem uzbrukumiem, tika iesaistīti ievērojami policijas spēki, lai noziedznieku varētu aizturēt. Varmākas identificēšanā un meklēšanā piedalījās gan Kriminālpolicijas, gan Kārtības policijas, gan vairāku teritoriālo iecirkņu darbinieki.

Šobrīd ir zināms, ka jaunais vīrietis pirmo uzbrukumu varētu būt veicis 14.jūlijā, kad Tallinas ielā tika izvarota un aplaupīta jauna sieviete.

Arī pārējos uzbrukumus vīrietis veicis salīdzinoši netālu – 1.augustā cietusi kāda sieviete, kas naktī gājusi caur Ziedoņdārzu, bet 7.augustā izvarota un aplaupīta jauna sieviete Artilērijas ielā.

Tāpat vīrietis tiek turēts aizdomās par vienu laupīšanu un diviem laupīšanu mēģinājumiem, kas izdarīti augustā.

24.augustā iespējamam varmākam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, viņš vainu izdarītajā atzīst un skaidro, ka laupīšanas veicis, jo bijusi nepieciešama nauda, taču tajā pašā laikā vīrietis nespēj argumentēt, kādēļ veicis izvarošanas.

Ir aizdomas, ka aizdomās turētais varētu būt izdarījis vēl citus noziegumus, tādēļ policisti lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlos redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, atsaukties, zvanot uz tālruņu numuriem: 67086302, 67086330 vai 110.


Написать комментарий