Putins ir gatavs tikties ar homoseksuāļiem 1

foto: news.rambler.ru
foto: news.rambler.ru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka ir gatavs tikties ar tēvijas homoseksuāļu asociāciju, ziņo newsru.com.

Turklāt Putins apgalvo, ka Krievijā nevienu nevajā pēc dzimuma principa, bet „pretgeju likuma” iniciators nebija viņš.

„Ja kāds no viņiem grib ar mani tikties, lūdzu, bet pagaidām šādas iniciatīvas nebija”, - Putins teica plašas intervijas Pirmajam Kanālam un AP laikā, kuras stenogramma publicēta Kremļa portālā.

„Es apgalvoju, ka strādāju ar šādiem cilvēkiem, dažkārt es viņus apbalvoju ar valsts medaļām un ordeņiem par sasniegumiem tais vai citās sfērās”, - pastāstīja prezidents, nesaucot konkrētus vārdus. – „Mums ir absolūti normālas attiecības, es te nesaskatu neko sevišķu”, - viņš piemetināja.

Runā, ka Pēteris Čaikovskis bija homoseksuāls, mēs viņu mīlam ne jau par to, bet viņš bija izcils muzikants un mums visiem patīk viņa mūzika. Nu un tad? Nevajag taisīt no mušas ziloni, nekas briesmīgs mūsu valstī nenotiek”, - pārliecināja KF prezidents.

Seksuālo minoritāšu pārstāvji ir absolūti pilnvērtīgi un līdztiesīgi KF pilsoņi, akcentēja Putins. „Pie mums netradicionālās orientācijas cilvēku tiesības nekādā veidā netiek ierobežotas – ne profesionālajā ziņā, ne darba algas līmenī, ne beidzot pat, ja viņi sasniedz kaut kādas virsotnes daiļradē, darbā, viņi netiek ierobežoti no viņu rezultātu atzīšanas redzes viedokļa no valsts puses, es domāju viņu apbalvošanu ar medaļām un ordeņiem”, - precizēja Putins.

„Manuprāt pie mums bija KSFR Kriminālkodeksa 120. pants par netradicionālo orientāciju. Viss sen jau ir atcelts, pie mums nav nekā tamlīdzīga! Bet dažās valstīs tas pastāv! Krievijā ir pieņemts likums par netradicionālās seksuālās propagandas aizliegumu, bet tās ir dažādas lietas”, - akcentēja Putins.

Pie mums cilvēki, kuri ir šo likumu iniciatori un kuri pieņēma šo likumu – starp citu, es nebiju šī likuma iniciators – vadījās no tā, ka viendzimuma laulībās nepiedzimst bērni. Bet Krievijā patlaban nav vienkārša demogrāfiskā situācija. Un mēs esam ieinteresēti, lai būtu pilnvērtīgas ģimenes, lai bērnu būtu vairāk”, - paskaidroja prezidents.

Krievija neaizskars gejus Soču Olimpiādes laikā

Krievijā pieņemtais „pretgeju likums” nekā neatspoguļosies Olimpiskajās spēlēs Sočos, solīja Krievijas līderis.

„Pavisam precīzi Olimpisko spēļu un citu masu sporta pasākumu laikā varat būt pilnīgi pārliecināti par to, ka Krievija stingri pieturēsies pie Olimpisko spēļu principiem, kuri nepieļauj cilvēku diskrimināciju pēc jebkuras pazīmes: nacionālās, dzimuma vai seksuālās orientācijas”, - tā viņš neklātienē atbildēja tiem, kuri Rietumos aicina atteikties braukt uz Soču Olimpiskajām spēlēm vai vispār boikotēt 2014. gada Olimpiādi Sočos.

Tāpat Putins apliecināja, ka arī zīmju, kuras simbolizē seksuālo minoritāšu attiecības, nēsāšana netiks uzskatīta par noziegumu.

Bijušais „galvenais valsts gejs” jau lūdz tikšanos ar Putinu

Uz šiem prezidenta paziņojumiem nekavējoties atsaucās visu Maskavā nenotikušo geju parāžu organizators Nikolajs Aleksejevs, kurš nesen paziņoja, ka uz visiem laikiem pamet homoseksuāļu asociāciju un ka „viņam šī tēma ir slēgta” pēc pazīstamā Krievijas izcelsmes Amerikas pornoproducenta Maikla Lukasa raksta, kurš apšaubīja Aleksejeva uzticību cīņai par seksuālo minoritāšu tiesībām un nosauca viņu par „Kremļa kabatas geju”.

„Cienījamais Vladimirs Vladimirovičs! Lūdzu tikšanos ar jums, lai apspriestu homoseksuāļu asociācijas situāciju Krievijā un pasaulē!”, - Aleksejevs uzrakstīja savā Twitter mikroblogā, pievienojot, ka jau tuvākajā laikā nosūtīs oficiālu paziņojumu KF prezidenta administrācijai.

Aleksejevs uzskata, ka loģiski pašreizējās homoseksuāļu asociācijas problēmas būtu risināt ar Putinu, nevis ar viņa ASV kolēģi Baraku Obamu, kuram ir nodoms tikties ar Krievijas geju aktīvistiem lielā divdesmitnieka samita laikā Sanktpēterburgā.

„Man ir ko teikt valsts vadītājam par pēdējiem notikumiem ap homoseksuāļu asociāciju Krievijā un pasaulē. Esmu pārliecināts, ka viņam šī tikšanās būs ļoti informatīva”, - paziņoja Aleksejevs radio stacijas "Русская служба новостей" ēterā.

„Ar Obamu es negribu tikties, jo nesaskatu jēgu. Mums problēmas jārisina Krievijā, jārisina ar cilvēkiem, kuri spēj te mainīt situāciju uz labāko pusi un radīt tolerantu sabiedrību. Mums jātiekas ar Krievijas politiķiem un jāpārliecina viņus”, - norādīja Aleksejevs.

Putins padomās par tikšanos ar Aleksejevu, atbildēja Peskovs

Putina administrācija pagaidām vēl nav saņēmusi oficiālu vēstuli no Nikolaja Aleksejeva ar lūgumu pēc tikšanās, bet, ja šāds lūgums tiks saņemts, tas būs izskatīts, paziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

„Protams, ir svarīgi noteikt tikšanās tematu. Ja Aleksejevs vērsīsies ar akūtu jautājumu, esmu pārliecināts, ka tikšanās tā arī tiks izskatīta. Tomēr nezinu, vai tas ir jādara steidzamā kārtībā. Vispirms jānoskaidro, kāda ir problēmas būtība”, - norādīja Peskovs.

Turklāt viņš atzīmēja, ka Putins neplāno piedalīties ASV prezidenta Baraka Obamas un Krievijas homoseksuāļu asociācijas aktīvistu sarunās. „Tā ir Obamas programma, šajā gadījumā uz šo laiku ir ieplānota sava programma”.

Atgādināsim, ka Aleksejevs patlaban ir skandalozās krimināllietas par Valsts domes deputāta Jeļenas Mazuļinas apvainojumu dalībnieks. 27. augustā viņa Maskavas dzīvoklī notika kratīšana, kuru aktīvists nosauca par „īstu nekrietnību”.


Написать комментарий

Krievijā jāpie;nem likums,ka jebkura geju iekārota pakaļa ir geju tiesību objekts un ir nododama geja lietošanā!