Jauniešu nodarbinātības programma Daugavpils novadā varētu tikt īstenota arī nākamgad

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka šogad Daugavpils novada dome pirmo reizi īstenoja jauniešu nodarbinātības programmu, kurā vasaras laikā piedalījās 110 jaunieši.

29.augusts bija jauniešu pēdējā darba diena šīs programmas ietvaros. Tajā iesiastījās 16 pagasti, 14 zemnieku saimniecības, 2 piemājas saimniecības, sabiedrības ar ierobežotu atbildību, un indivuduālie komersanti, kuri nodrošināja Daugavpils novada jauniešus ar darba vietām.

Šī gada 2.septembrī Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka līdz nedēļas beigām tiks saņemtas atskaites par jauniešu nodarbinātības programmu, tās tiks izanalizētas un tiks pieņemts lēmums par to, vai programma tiks īstenota arī nākamgad.

Tomēr, pēc izpilddirektores vārdiem, jau pārbaudot Daugavpils novada skolu gatavību jaunajam mācību gadam un tiekoties ar pagastu pārvalžu priekšsēdētājiem, novada vadība interesējās par programmas novērtējumu: „Jāsaka, neesam saņēmuši nevienu negatīvu atsauksmi, visi jaunieši ir apmierināti”.

Pēc V.Kezikas vārdiem, jauniešu nodarbinātības programmu apšaubīja tikai vecāki, jo viņiem bija nepieciešams savākt dažādus dokumentus.

Izpilddirektore atzīmēja, ka jauniešu nodarbinātības programma ir sociālais projekts – jaunieši iegūst darba pieredzi, iespēju nopelnīt. Tādēļ viņa cer, ka deputāti piešķirs finansējumu un programma tiks īstenota arī nākamgad.

Atgādināsim, ka šajā programmā varēja piedalīties 14-19 gadus veci jaunieši, kuri ir deklarēti Daugavpils novadā, priekšroka tika dota tiem skolēniem, kuri mācās vietējās skolās.


Написать комментарий