Pēc ministrijas pārstāvju vizītes LVC saskaņoja gājēju pāreju pie Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad pie Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas, Liepājas un Lielās Dārza ielas krustojumā, beidzot, tiks ierīkota gājēju pāreja, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) Tehniskās nodaļas vadītājs Vadims Semoņenko.

KSP pārstāvis paskaidroja, ka saskaņā ar normatīviem aktiem šajā krustojumā gājēju pāreja neesot obligāta, tomēr, ņemot vērā, darbinieku lūgumus un Transporta komisijas lēmumu, šogad šeit tiks ierīkota gājēju pāreja.

Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas vadītāja Sarmīte Ķikuste pastāstīja, ka gājēju pārejas nepieciešamība pie medicīniskās iestādes radusies jau sen, un aptuveni pirms pusotra gada tās vadība griezās atbildīgajos dienestos ar lūgumu padarīt drošāku gājēju pārvietošanos šajā posmā.

Tomēr, pēc S.Ķikustes vārdiem, VAS „Latvijas valsts ceļi” (LVC) Daugavpils filiāle nevēlējās saskaņot pāreju, un izdarīja to tikai pēc tam, kad šis jautājums tika aktualizēts LR premjerministra un Satiksmes ministrijas pārstāvju vizītes uz Daugavpili laikā.

„Esam pateicīgi ministrijai, ka viņi mūs uzklausīja. Gājēju pārejas problēma kļuva vēl aktuālāka, jo pēdējā laikā tiek veikti ceļu remontdarbi un vairāki ceļi ir slēgti. Turklāt nav noslēpums, ka mūsu medicīniskās iestādes kontingents ir īpašs, tie ir cilvēki vecumā, viņi ir zāļu ietekmē un bieži vien nevar ātri reaģēt.

Slimnīcā, kura apkalpo visu Latgali, strādā aptuveni 600 darbinieki, mums ir 400 slimnieku, kurus apmeklē radi un draugi, 140 cilvēki dzīvo pansionātā, liels cilvēku skaits ierodas uz speciālistu konsultācijām, gada laikā mūsu slimnīcā rehabilitāciju iziet aptuveni 18 tūkstoši cilvēku. Tādēļ gājēju pāreja ir ļoti nepieciešama”, atzīmēja S.Ķikuste.



Написать комментарий