Ballistisko mērķu startu Vidusjūrā veikusi Izraēla

foto: arms-expo.ru
foto: arms-expo.ru

Ballistisku mērķu startu 3. septembrī Vidusjūrā, īstenojusi Izraēla, vēsta aģentūra Reuters.

Jau ziņots, ka Krievijas raķešu uzbrukumu brīdināšanas sistēma otrdienas rītā fiksējusi divu ballistisku mērķu palaišanu Vidusjūrā. To lidojuma trajektorija bijusi no Vidusjūras centrālās uz austrumu daļu, skaidro Krievijas amatpersonas.

Atbildību par notikušo uzņēmusies Izraēla, paziņojot, ka savas pretraķešu aizsardzības sistēmas izmēģinājuma nolūkos kopīgi ar ASV palaidusi divas mērķa raķetes. Raķešu izmēģinājums nebija iepriekš izziņots. 

"Startu fiksēja brīdināšanas sistēmas par raķešu uzbrukumu radiotehniskā mezgla vienība Armavirā," paziņoja ministrijas preses dienesta pārstāvis.

Ziņas par ballistisko mērķu palaišanu Vidusjūrā izskan laikā, kad pasaule saspringti gaida ASV iespējamo triecienu Sīrijai, lai sodītu režīma spēkus par 21. augustā notikušu ķīmisko uzbrukumu Damaskas piepilsētām.

Vidusjūras ūdeņos pašlaik atrodas vismaz  pieci ASV kuģi uz kuriem izvietotas 92 spārnotās raķetes "Tomahawk". ASV varas iestādes nenoliedz, ka tās var izmantot, lai uzbruktu Sīrijai, ja 9. septembrī ASV kongress pieņems attiecīgu lēmumu.

ASV un citas Rietumu valstis uzskata, ka Sīrijas valdība būtu jāsoda par "ķīmisko ieroču izmantošanu pret saviem pilsoņiem." 


Написать комментарий