V.Kezika: Daugavpils novada dome atbalsta skolēnus līdz pat 12.klasei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, atbildot uz jautājumu par skolēnu nodrošināšanu ar bezmaksas pusdienām, paziņoja, ka Daugavpils novadā izveidojusies situācija atšķiras no pilsētas situācijas.

Daugavpils novada pašvaldība patstāvīgi organizē ēdināšanu skolās, apmaksā aptuveni 30 virtuves darbinieku darbu. Pašvaldība apmaksā arī komunālās izmaksas, kuras pilsētā sedz firmas.

Turklāt Daugavpils novada skolās piedāvāto pusdienu maksa ir zemāka, nekā pilsētā. Vecāki apmaksā tikai pārtikas produktu izmaksas – aptuveni 50-60 santīmus.

Pēc Vandas Kezikas vārdiem, pašvaldība nodrošina ar bezmaksas pusdienām 486 bērnus no maznodrošinātajām ģimenēm, pirms jaunā mācību gada sākuma tika saņemti vairāk nekā 50 iesniegumi ar lūgumu nodrošināt bērnus ar bezmaksas pusdienām.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar šogad pieņemtajiem grozījumiem uz palīdzību kancelejas preču iegādē var pretendēt ne tikai daudzbērnu, bet arī maznodrošinātās ģimenes. Patlaban minēto pabalstu 15 latu apmērā saņēma 58 ģimenes.

Tāpat šovasar 6 ģimenes izmantoja jaunu pabalsta veidu – 25 latu pabalstu briļļu iegādei bērniem. Vanda Kezika atzīmēja, ka šis pabalsts varētu kļūt daudz pieprasītāks jaunajā mācību gadā, kad skolās tiks pārbaudīta bērnu redze.

Jāmin, ka Daugavpils novada skolēni ir nodrošināti ar bezmaksas braucieniem uz skolu.

„Var teikt, ka Daugavpils novada dome atbalsta skolēnus nevis līdz 6., bet līdz pat 12.klasei”, norādīja novada domes izpilddirektore.


Написать комментарий