Daugavpils novada dome apstiprināja jaunās Vēlēšanu komisijas sastāvu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 29.augustā Daugavpils novada domes sēdē deputāti apstiprināja Daugavpils novada Vēlēšanu komisijas jauno sastāvu.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa paskaidroja portālam Gorod.lv, ka saskaņā ar Likumu „Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” Vēlēšanu komisijas jaunā sastāva ievēlēšana notiek triju mēnešu laikā pēc pašvaldību vēlēšanām.

Informācija par iespēju pieteikt Daugavpils novada vēlēšanu komisijas locekļa kandidatūru bija pieejama pagasta pārvaldēs un Daugavpils novada domes mājas lapā. Vita Rūtiņa atzīmēja, ka šo iespēju varēja izmantot ne tikai deputāti un partijas, bet arī visi LR balsstiesīgie.

Rezultātā vislielāko kandidātu skaitu ierosināja Daugavpils novada domes deputāts Arvīds Kucins un vēl vienu kandidātu pieteica desmit Latvijas balsstiesīgie pilsoņi.

Balsošanas rezultātā tika noteikts, ka Vēlēšanu komisijā darbosies septiņi kandidāti – Jānis Briška, Inese Kļučinska, Ingrīda Litiņa, Ināra Natarova, Vita Rūtiņa, Ivars Smans, Pēteris Vovers.


Написать комментарий