„Muzikālais augusts” Daugavpilī noslēdzās ar Oskara Stroka tango

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, šā gada janvārī mūsu slavenajam novadniekam Oskaram Strokam bija 120 gadu jubileja.

Šis Daugavpilī dzimušais izcilais komponists jau dzīves laikā tika atzīts par tango karali, viņa dziesmas joprojām ir ļoti populāras.

Vasaras pēdējās dienās festivāla „Muzikālais augusts” ietvaros Marka Rotko mākslas centra pagalmā notika Oskaram Strokam veltītais koncerts, kas skaisti noslēdza šo festivālu.

Mūsu pilsētnieku vidū ir daudz tango dejas un šī komponista radošās darbības cienītāju, jo pie mākslas centra esošais laukums bija pilns ar cilvēkiem.

Daugavpils akordeonistu orķestra izpildījumā (Tatjanas Saratovas vadībā) izskanēja O.Stroka slavenās tango melodijas. Skatītāji labprāt dziedāja līdzi dziesmu izpildītājiem, savukārt Latīņamerikas tango raksturu ļoti labi atspoguļoja deju kluba „Daugavpils” dejotāji Svetlana un Viktors Kisili.

Vakara vadītājs Daugavpils teātra aktieris Jurijs Losevs atzīmēja, ka Oskara Stroka dzīve atgādina avantūras romānu ar svaiga Baltijas vēja elpu. Aktieris ļoti interesanti pastāstīja par komponista dzīvi, savukārt Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis pārsteidza publiku ar jautru dziesmu par Jašku-tirgotāju.

Koncertā uzstājās arī dziedātāja Olga Pīrāgs, solisti Olga un Jevgeņijs Salnas un citi.

Cerams, ka festivāls „Muzikālais augusts” kļūs par mūsu pilsētas tradicionālo festivālu un arī nākotnē priecēs daugavpiliešus ar skaistu mūziku.



Написать комментарий