Noslēdzot „Muzikālo augustu”, Daugavpils cietoksnī skanēs „Tango virs pilsētas”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, augustā septiņu vakaru laikā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem bija iespēja apmeklēt dažādus koncertus, izbaudīt kinoklasiku un jauki pavadīt laiku Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā.

Pasākumi festivāla „Muzikālais augusts” ietvaros sākās 1.augustā, kad notika džeza mūzikas koncerts, uzstājās starptautiskais duets, kā arī brīvdabas kino rādīja mūziklu „Parīzes Dievmātes katedrāle”.

Ceturtdien, 29.augustā, paredzēts festivāla noslēguma pasākums, kas ir veltīts tango karaļa Oskara Stroka jubilejai. Plkst.18:30 Marka Rotko mākslas centra pagalmā uzstāsies Latviešu kultūras centra akordeonistu orķestris Tatjanas Saratovas vadībā.

Koncertā skanēs mūsu talantīgā novadnieka sacerētās kompozīcijas, uzstāsies džeza soliste Olga Pīrāgs, Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis un daudzi citi.

Projekta „Tango virs pilsētas” īstenošanai Daugavpils pilsētas dome bija iedalījusi 800 latus. Pēc Latviešu kultūras centra vadītājas Regīnas Osmanes vārdiem, minētā koncertprogramma tika sagatavota Kultūrkapitāla fonda projekta ietvaros un ar Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu.


Написать комментарий