Daugavpils skolotāji apsprieda jaunās paaudzes audzināšanas aktuālos jautājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tuvojas jaunā mācību gada sākums. Saskaņā ar tradīciju Zinību dienas priekšvakarā Daugavpilī tiek rīkota liela metodiskā konference, kurā piedalās visu pilsētas skolu pedagogi.

Daugavpils 3.vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Natālija Petrova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī konference tika veltīta audzināšanas darbam. Pedagogi darbojās četrās grupās, kurās viņi dalījās konkrētajā jomā gūtajā pieredzē.

Piemēram, viena grupa apsprieda humānās audzināšanas jautājumus, cita – inovatīvās metodes, kas tiek izmantotas klases stundās un ārpusklases pasākumos, trešās grupas dalībnieki apsprieda karjeras jautājumus, bet ceturtās – garīgās un patriotiskās audzināšanas jautājumu.

„Skolotāji gaidīja no konferences kaut ko jaunu un interesantu, tādēļ ceru, ka viņi nebūs vīlušies. Konferenci organizēja Daugavpils skolu direktoru vietnieku audzināšanas darbā kolēģija, kura uzaicināja uz šo pasākumu zinošus un kompetentus cilvēkus”, paskaidroja N.Petrova.

Metodiskās konferences dalībniekus sveica pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova un 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs. Tika runāts par skolotāja svarīgu misiju, pedagogiem novēlēja arī labu atalgojumu, radošus plānus un jaunas idejas.

M.Isupova atzīmēja, ka skolas pamatfunkcija ir mācīt un sniegt zināšanas, tomēr jādomā arī par skolēnu rakstura veidošanu un vērtību ieaudzināšanu. „Skolēnu vecāki cer, ka skolā bērns apgūs ne tikai nepieciešamās zināšanas, bet arī kļūs par zinātkāru, dzīvespriecīgu, radošu un laimīgu cilvēku. Tas viss ir saistīts ar audzināšanas jautājumu”, paskaidroja viņa.

Vēlāk pedagogu uzmanībai tika piedāvāts neliels koncerts, pēc kura sākās darbs grupās.



Написать комментарий