Rudais košums Krāslavā

foto: A.Gončarovs un I.Pudnika
foto: A.Gončarovs un I.Pudnika

Vasaras izskaņā, 24.augustā, Krāslavas pilsētas estrādi pārņēma svētku noskaņa, ziņo Krāslavas novada portāls.

Un ne velti! Jo te notika otrais Rudo saiets. Pasākums ir visai demokrātisks, tāpēc tajā piedalīties varēja ik viens – gan rudie dabas bērni, gan tie, kuri sirdī jūtas rudi, arī tie, kam ir rudi draugi, radi, kaimiņi, paziņas.... Un arī tie, kam mājās ir kāds ruds četrkājains draugs.

Estrādē rotājās saule, pūta mazliet rudenīgs vējiņš, valdīja sirsnīga gaisotne, kad pēkšņi šo idillisko noskaņu pārtrauca pamatīga rūkoņa... Bet uztraukumam nav pamata! Tie bija vairāki desmiti motociklistu, uzticīgie rudo draugi, kuri ieradušies uz Rudo saieta atklāšanu. Motoklubs "Quercus" no Līvāniem un „Russian Motoclub” no Daugavpils, kā arī citi motociklisti. Parādes priekšgalā, plīvojot karogiem, estrādē lepni iestūrēja rudo lapsu pāris – pasākuma vadītāji, Inta un Voldemārs. Kamēr motociklisti aicināja „izmest goda apli pa pilsētu”, rudastes iepazīstināja ar saieta programmu – nenopietnu, pat rudi draisku, kas nodrošināja atnākušajiem lielisku atpūtu.
Pēc divu mākslinieču, Jeļenas Jekimovas un Darjas Fjodorovas, gleznu izstāžu atklāšanas vistālākie viesi – Latvijas Leļļu teātris – pulcēja pilnu Amatu māju mazu un lielu skatītāju, lai neparastajos svētkos dāvinātu izrādi „Trakulīte Sandalīte”. Te tiešām valdīja brīnišķīgas emocijas – bērnu patiesie smiekli plūda kā čalojošs strautiņš, radot siltumu un mieru. Nākamie Amatu mājā publiku iepriecināja Krāslavas mūzikas skolas pūtēju orķestris. Klausoties viņu lieliskajā sniegumā, uz mirkli apstājās laiks, klausītāji bija pilnībā apburti... Bet pa to laiku ārpusē – parka estrādē - notika trakas lietas! Tur cīnījās par uzvaru „Rudajā piedzīvojumā”, ko „sameistaroja” Dzintars Patmalnieks ar jaunsargiem. Lai tajā uzvarētu jābūt ne vien stipram, bet arī veiklam un gudram. Desmit dažādos uzdevumos savas prasmes varēja pārbaudīt ik viens pasākuma apmeklētājs.
Uzmanību piesaistīja zibspuldzes un fotoaparātu klikšķi, kas nāca no fotokluba „ Zibsnis” rudās fotostudijas, kas tika izvietota RVT audzēkņu izgatavoto cakoto koka logu rāmju ielokā. Te nu bija tā vieta, kur prasmīgu fotogrāfu, vadībā bija iespēja iejusties dažādos tēlos un iegūt skaistu foto no Rudo saieta Krāslavā.
Izjādes ar atbilstošas krāsas zirgiem, amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem – tas nepārsteidz. Bet rudo mīļdzīvnieku skate – tas gan bija jaunums! Uz skati ieradās 6 suņi, 2 kaķi, 2 truši un 3 zirgi! Viņi visi cīnījās par skatītāju simpātiju balvu, kuru noteica visdemokrātiskākā žūrija – visi klātesošie. Un tā – mīļdzīvnieku skatē par uzvarētāju tika atzīts 2 mēnešus vecais kaķēns Amors! Bet īpašo simpātiju balvu ieguva zirgu meitene Roze no Robežniekiem.
Par visfotogēniskāko mīļdzīvnieku apmeklētāju balsojumā tika atzīts draudzīgais, ļoti simpātiskais suņuks Rudijs.
Rudu bieži vien pielīdzina oranžai krāsai, un tās te, nu dien, netrūka. Pilns ceplis ar rudu keramiku, ko izgatavojuši meistari Valdis un Olga Pauliņi, koši fotostudijas aksesuāri, ruda jo ruda bērnu radošā darbnīca Juliannas Moisejenkovas vadībā, bet visam pāri - rudi cilvēki, kuri šajā pasākumā, protams, tika godāti un īpaši izcelti. Tiem, kuri nav rudi, brīvdabas frizētavā, ko vadīja friziere Gunta Sirjeva, tika veiktas izmaiņas matu krāsā... Rudo matu īpašnieces sagādāja vēl vienu pārsteigumu – Rudo frizūru skati, kas arī bija jaunums svētkos. Viņas izskatījās kā balles karalienes - spilgtas, smaidīgas, saposušās svētku kleitās. 10 meiteņu konkurencē pēc skatītāju balsojuma par „Rudās frizūras” īpašnieci kļuva meitene ar 2.kārtas skaitli – Klava. Skaistās frizūras veidoja friziere Inga Skumbiņa.
Neizpalika arī dāvanas un svinīga rudo godināšana. Par „Rudo no Rudajiem” kļuva Dace Caune, kura ieguva 1.vietu „ Rudo piedzīvojumā”, bet Agnese Sergejeva ir 1.vietas ieguvēja „nerudo” konkurencē. Nominācijā „Rudā ģimene” uzvarēja Lobānovu ģimene, kas dzīvo Rīgā. Par „ Rudās bārdas” īpašnieku kļuva Pāvels Timofejevs; „Rudā sproga” – Maija Tribuļķeviča no Baltkrievijas; „Rudā knīpa” - Jadviga Lobānova un Ulrika Graudiņa; „Rudā elegance” – seniore Anatolija; par „Rudā košuma” titulu cīnījās vairākas meitenes, bet to ieguva - Valija  Platace;  liels paldies par brīnumgardo zivju zupu „Rudā čakluma” īpašniecei Romualdai Šeripo!
Pēc piesātinātās dienas, kaut arī manāmi noguruši, taču visi sagaidījām zaļumballi, kur jautri lustējāmies, pavadot vasaru. Rudens tuvojas...Vai tas būs tik pat koši ruds kā šis pasākums? Par to pārliecināsimies jau pavisam drīz!
„Kruoslovys amatnīku bruoliste” vārdā Inta Lipšāne saka paldies par pasākumu Krāslavas novada domei, visiem draugiem un atbalstītājiem.



Написать комментарий