J.Krastiņš: Esam spiesti cīnīties par katru papildfinansējuma procentu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka šī gada 27.augustā Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē notika sapulce, kurā piedalījās Daugavpils izglītības iestāžu vadītāji un arodbiedrību priekšsēdētāji.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka sakarā ar izveidojušos situāciju arodbiedrība un vadītāju asociācija ir spiestas cīnīties par izglītības nozares finansējumu.

„Cīnāmies par katru procentu un koeficientu, lai saņemtu pēc iespējas lielāku finansējumu”, teica Jānis Krastiņš.

Viņš atzīmēja, ka arodbiedrībai esot savs ceļš, savs priekšstats par pedagogu darbību, kas atšķiras no Izglītības un zinātnes ministrijas redzējuma: „Viens no ministrijas trūkumiem ir saistīts ar to, ka savulaik tika atlaisti vairāki labi speciālisti, kuru tagad ļoti trūkst. Jācer, ka šie jautājumi tiks atrisināti. Pretējā gadījumā vērsīsimies pie jums [mācību iestāžu vadītājiem un arodbiedrību priekšsēdētājiem]”.

Runājot par pedagogu atalgojumu, J.Krastiņš atzīmēja: „Labi, ka pedagogi ar trešo kvalifikācijas kategoriju saņems 8% pielikumu, tomēr žēl, ka nespējām panākt šo pielikumu visiem pedagogiem. Kādam varētu šķist, ka 8% nav daudz, bet, kā jau minēju, esam spiesti cīnīties par katru procentu. Par to jāsaka „paldies” Ķīļa kungam, kurš pagājušajā gadā, kad apstiprināja pedagogu motivācijas programmu, neierosināja līdzekļu iedalīšanu pedagogu atalgojuma paaugstināšanai”.


Написать комментарий