Facebook: specdienesti pieprasīja datus par 38 tūkstošiem lietotāju

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Par līderim izrādījās ASV, Lielbritānijas un Indijas varas iestādes.

Facebook pārstāvji izplatīja atskaiti par lietotāju datu pieprasījumiem. Kā vēsta Reitera aģentūra tikai pirmajā pusgadā sociālais tīkls saņēma teju 38 tūkstošus pieprasījumu no dažādu valstu pārstāvjiem.

Vairākums pieprasījumu tika apmierināti, tiek atzīmēts atskaitē. Visziņkārīgākās izrādījās ASV varas iestādes – laika periodā no 2013. gada janvāra līdz jūnijam viņi interesējās par personu datiem 21 tūkstoti reižu. Bieži šādu „opciju” izmantoja arī Lielbritānijas un Indijas ierēdņi, - ziņo 66.ru.

Facebook atzīmē, ka pirms atbildes uz pieprasījumu, sociālā tīkla darbinieki detalizēti to analizēja. Interneta kompānijā arī noliedza, ka ASV varas iestādes izmanto sociālo tīklu kā datu bāzi, un tām ir neierobežota pieeja lietotāju privātajai informācijai.

Atgādināsim, ka Facebook nolēma publicēt atskaites par valdību pieprasījumiem pēc skandāla, kas saistīts ar bijušo ASV specdienesta darbinieku Edvardu Snoudenu. Atmaskotājs paziņoja, ka praktiski katra lielā interneta kompānija regulāri piegādā miljonu lietotāju datus dažādu valstu izlūkdienestiem.


Написать комментарий