Saule izmeta spēcīgu plazmas strūklu Zemes virzienā

foto: meteopathy.ru
foto: meteopathy.ru

Rīt uz mūsu planētas gaidāma magnētiskā vētra.

Saules observatoriju SDO un SOHO speciālisti fiksēja spēcīgu izplūdi: gigantisks plazmas mākonis ar milzīgu ātrumu virzās uz Zemes pusi. Tādēļ jau rīt, 22. augustā uz mūsu planētas gaidāma ģeomagnētiskā perturbācija.

Koronārā izplūde bija fiksēta dienu iepriekš. Plazmas mākoņa ātrums sastāda apmēram 917 kilometrus sekundē, - ziņo РИА "Новости".

Uz šo brīdi tiek atzīmēta protonu koncentrācijas līmeņa paaugstināšanās Zemes apvidus telpā. Tāpat pieauga arī ģeomagnētiskās perturbācijas indekss Kp.

Tomēr pēc Fizikas Ļebedeva vārdā nosauktā institūta Saules astronomijas rentgena laboratorijas darbinieka Sergeja Bogačeva vārdiem šis perturbācijas pieaugums nav saistīts ar izplūdi.

„Tā ir koronārā cauruma – zonas ar augstu magnētisko lauku un lielu Saules vēja ātrumu ietekme. Šādas zonas laiku pa laikam rodas uz Saules. Šis caurums uz Saules parādījās jūnija sākumā, kad tā nostājas līnijā „Saule – Zeme”, rodas ģeomagnētiskās perturbācijas”, - paziņoja speciālists.

Tomēr zinātnieks atzīmēja, ka turpmāk ģeomagnētisko perturbāciju indekss turpinās paaugstināties. Tam nebūtu jāietekmē tehnisko ierīču un sakaru aparātu darbu.


Написать комментарий