Par Liepājas metalurgu interesējas Krievijas uzņēmums Afina Pallada

foto: stock.xchng
foto: stock.xchng

Vēlmi iegādāties Liepājas metalurgu un tajā sākotnēji ieguldīt 30–50 miljonus ASV dolāru (15 – 26 miljonus latu) izteicis Krievijas uzņēmums Afina Pallada.

Tā liecina laikraksta Dienas bizness rīcībā esošā vēstule finanšu grūtībās nonākušā Liepājas metalurga (LM) pro¬blēmu risināšanā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām. To parakstījis miljards dolāru apgrozošās kompāniju grupas Afina Pallada līdzīpašnieks un prezidents Gaids Magakeljans.

Vēstulē, kas adresēta Finanšu ministrijai, Valsts kasei, LM Kreditoru klubam, Prudentia Advisers un bankai Citadele, ietverts ne vien konkrēts piedāvājums LM darbības atjaunošanai, bet arī vairāki nosacījumi. Tostarp jāpanāk labprātīga akcionāru atkāpšanās no akciju īpašuma turēšanas, kā arī nebūtu pieļaujama ostā strādājošā biznesa pārdošana.

LM tiesiskās aizsardzības plāns (TAP) neparedz atsevišķu Liepājas osta LM pārdošanu, apstiprinājis LM padomes loceklis Ainars Kreics. Tā kā Prudentia Advisers šobrīd vāji komunicējot ar potenciālo investoru, tā pārstāvji plānojot tuvākajās dienās ierasties Latvijā, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Finanšu ministrs Andris Vilks atzinis, ka šis varētu būt viens no potenciāliem investoriem LM, bet arī liek saprast, ka investoru iespējams piesaistīt vien tad, ja līdzšinējie akcionāri atsakās no savām akcijām. Pretējā gadījumā ministrs neizslēdz arī LM darbības neatjaunošanu vispār.


Написать комментарий