Kas pirmais pametīs eiro zonu?

foto: cyprusrussianbusiness.com
foto: cyprusrussianbusiness.com

Vācijas Finanšu ministrijas vadošais zinātniskais konsultants Kai Konrāds prognozē eiro zonas sabrukumu ekonomiskās nevienlīdzības dēļ.

„Vācija nevarēs izglābt eiro zonu. Tie, kuri tam tic, noliedz faktus”, – saka Konrāds, kurš vada Finanšu ministra Volfganga Šoibles no KDS partijas zinātnisko padomi.

„Vācija nevar izstāties no eiro zonas politisku apsvērumu dēļ. Bet citas valstis var piespiest Vāciju to izdarīt. Ar to viss var beigties”, – turpina Konrāds un iesaka: „Ja gribat anulēt valūtas savienību, jāsāk ar eiro zonas ziemeļu robežu. Lūk, tad arī Vācijai būs jāiziet no eiro zonas”.

Konrāds domā, ka valūtas savienības anulēšana nes sevī jaunas iespējas: „Kad Vācija un vēl vairākas stipras valstis pametīs valūtas savienību, eiro zaudēs vērtību un Dienvideiropas valstu ekonomika sāks atjaunoties”.

Konrāds nedomā, ka pēc iziešanas no valūtas savienības notiks Vācijas uz eksportu orientētās ekonomikas sabrukums, kurš var notikt atdzimušās vācu markas pārvērtēšanas rezultātā. „Vācijas ekonomika no tā var pat iegūt. Tā arī agrāk veiksmīgi tika galā ar pastāvīgo vācu markas nepietiekamo novērtējumu un palika konkurētspējīga valsts. Šodien ekonomika atrodas labākā stāvoklī. Turklāt tā zaudē spēju reaģēt uz izaicinājumiem. Tas arī ir bīstami”, – ziņo dal.by.


Написать комментарий