Izraēlā nepareizi izraka tuneli

foto: russos.livejournal.com
foto: russos.livejournal.com

Ātrgaitas dzelzceļa līnijas Jeruzaleme – Telaviva celtniecības darbi ir apturēti tuneļa ierīkotāju kļūdas dēļ iecirknī starp Šar a Gaju un Emeku Arazimu.

Tunelis novirzījās no uzdotā kursa par 60 centimetriem, - ziņo Haaretz korespondenti Abi Bars–Eli un Revitaļs Hovels.

Tagad darbu ģenerāluzņēmējs kompānija „Sapir Adansa” apspriežas ar pasūtītāju par iespējamajiem situācijas labošanas paņēmieniem. Kompāniju pārstāvji žurnālistiem apgalvo, ka darbi turpināsies pēc grafika un projekta izmaksas nepieaugs. Celtniecība atjaunosies pēc tam, kad puses vienosies par kļūdas koriģēšanas paņēmieniem.

Dzelzceļa tuneļu sērijas ierīkošanas un tilta būvniecības darbi iecirknī Šar a Gaja–Emeka  Arazima bija jāpabeidz līdz 2013. gada beigām, tomēr jau no paša sākuma celtniecības darbi notiek ar daudzām kļūmēm un kavējumiem. Tenderu darbu veikšanai pirms pieciem ar pus gadiem vinnēja „Sapir Adansa” – kompānija, kura jau pārkāpa darbu izpildes termiņus citos projektos. 2010. gadā valdība atņēma no tās darbuzņēmuma līgumu 531. šosejas būvēšanai, nododot to Nacionālajai ceļu kompānijai; šoseja nav uzbūvēta līdz šim brīdim, - raksta newsbang.net

Par apakšuzņēmēju tuneļu ierīkošanai „Sapir Adansa” izvēlējās Itālijas uzņēmumu „Picarotti”, kurš veic darbus ar projektam speciāli radīto automātisko mašīnu izcirtēju palīdzību. Šīs mašīnas vienlaikus izņem grunti un nostiprina tuneļa sienas. Kas kļuva par kļūdas iemeslu, pagaidām nav noskaidrots, domā, ka mašīnā ievadīja nepareizus datus.


Написать комментарий