Plūdi Krievijas Tālajos austrumos: Habarovskā Amūra sasniedz teju simts gadu maksimumu 1

foto: plentagos.com
foto: plentagos.com

Ūdens līmenis Amūras upē, Habarovskas rajonā svētdien 18.augustā sasniedza vēsturisko maksimumu, ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz aģentūru "RIA – NOVOSTI".

Pēc jaunākajām ziņām, ūdens līmenis sasniedzis 642 centimetrus, iepriekšējo reizi šāds rādītājs fiksēts plūdos 1897.gadā, liecina Habarovskas apgabala Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieka vietnieka Jevgēņija Kuzmina sniegtā informācija.

Šobrīd Pieamūrā, Habarovskas apgabalā un Amūras rajonā ir applūdušas teju seši tūkstoši māju, kurās dzīvo vairāk nekā 31 tūkstotis cilvēku. Habarovskas apgabalā ir applūdušas 48 dzīvojamās mājas, lielākā daļā – uz Lielās Usūrijas salas, kā arī vairāk nekā četri tūkstoši mazdārziņu, ganības, lauki un pļavas.Habarovskā aizsardzībai pret plūdiem tiek būvēti dambji.

Vienlaikus Amūras rajonā plūdu dēļ ir vērojama nelabvēlīga sanitārā situācija. Kā ziņo "Interfax", Krievijas galvenais sanitārais ārsts Genādijs Oņiščenko svētdien preses konferencē Blagoveščenskā paziņojis, ka reģionā nepieciešami ārkārtas pasākumi ūdens attīrīšanai, proti, tā papildus hlorēšana. Plūdu radītie zaudēji tiek lēsti vismaz trīs miljardu rubļu apmērā.

Plūdi Krievijas austrumos sākās jūlija beigās, skarti ir ne tikai Amūras un Habarovskas reģioni, bet arī Magadanas, Čeļabinskas apbabali, kā arī Baškīrija un Ebreju autonomais apgabals.

 


Написать комментарий

Nelīst par daudz. Zeme neņem pretī! Dēļ parkaršanas ir izpletusies arējā daļa -nenotiek normāla ūdens apmaiņa.
Vajag urbt -159 -209 metru robežās! Uz karstas lavas nedrīkst liet 17 grādīgu ūdeni!
Ar cieņu.